4 vienkārši triki, lai sieviete sevi uzturētu labā fiziskā formā

Uzturs 27.novembris 2018
 
Pixabay
Beāte Purmale
 
Sievietes daudz vairāk nekā vīriešus uztrauc savs ārējais izskats un ķermeņa aprises. Mūždien nomācošā frāze "man nav, ko vilkt" zemapziņā arī varētu būt saistīta ar kārotās formas iegūšanu, lai beidzot varētu uzvilkt tās stilīgās ādas bikses, kuras stāv skapī un krāj putekļus, taču dikti spiež un tām rāvējslēdzējs neiet ciet. Womenshealthmag.com apkopojis četrus noderīgus ieteikumus, lai sevi ik dienu uzturētu labā fiziskajā formā.

Katru dienu esi aktīva

Tu vari izvēlēties, kas tev labāk patīk un noder. Tikpat labi tās var būt dažas pumpēšanās reizes dienā vai 10 minūšu ilga pastaiga pēc pusdienu reizes. Atceries, tas nav treniņš, galvenais, ka tu veic jebkādas fiziskās aktivitātes starp izlaistām dienām sporta zālē un radi sevī pārliecību, nekā jūties neapmierināta. Lai varētu sevi identificēt ar aktīvu sievieti, nepieciešams kaut ko darīt lietas labā.

Nepārslogo sevi

Atkārto pie sevis, ka katram sporta zāles apmeklējumam nav jābūt spēkus izsmeļošam. Ja uzskati, ka treniņš tev ir pārāk pārmērīgs un par grūtu, tu visdrīzāk nezaudēsi svaru, liecina pētījumi. Pētnieki atklājuši, ka, ja tev būs radusies negatīva pieredze saistībā ar kādu vingrinājumu, tu mazāk vēlēsies to izpildīt. Tam ir arī psiholoģiska ietekme - augstas intensitātes rutīna aktivizē stresa hormonu kortizolu, kurš iedarbina daudzus mehānismus, kas veicina ar dzīvesveidu saistīto slimību attīstību, arī aptaukošanos. Proti, ja kortizola līmenis tavā ķermenī ir paaugstināts, tu riskē saslimt ar diabētu, pieņemties svarā. Arīdzan stress var radīt kuņģa, zarnu trakta problēmas, sirds un asinsvadu slimības un vari saskarties ar vēl citām kaitēm.

Dzīvo bez raizēm

Pētnieki konstatējuši, ka tādas iekšējās emocionālās sajūtas kā stress, nemiers ir daudz lielāki šķēršļi svara zaudēšanai, nekā ārējie, piemēram, popkorna pasmaržošana kinoteātrī. Tādēļ jāizstrādā plāns tādām reizēm, kad jūties neomā. Piemēram, ik reizi, kad jutīsies uztraukusies, ievelc 10 dziļas elpas. Ar laiku kārtējā stresa reizē šī darbība automātiski kļūs par ieradumu. Āķis ir tajā, ka tev jāsaprot, kas vislabāk der tev, vai tā būtu elpošana dziļi, piezvanīšana draugam vai siltas tējas iemalkošana.

Pagatavo ēdienu ātri

Lai katru reizi nebūtu jādomā par to, ko šodien ēdīsi, vēlams katrai nedēļai sagatavot, sagriezt dažādus produktus un salikt atsevišķos gaisa necaurlaidīgos trauciņos. Tāpat pārliecinies, ka tev pie rokas būs, piemēram, olas, svaigi spināti, avokado. Pateicoties šim padomam, varēsi ātri un ērti pagatavot dažādas maltīšu kombinācijas, neuztraucoties par gatavošanā patērēto laiku.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija