Kā asinsgrupa ietekmē mūsu veselību: 5 neparasti fakti

Veselība 26.janvāris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Mūsu asinsgrupa var daudz pavēstīt par mūsu veselību un citiem aspektiem, ar ko saskaramies. Portāls "Brightside" atklāj, kā asinsgrupas ietekmē mūsu veselību un, vai tās nosaka arī mūsu personību.
Vai zināji, ka ir nepieciešami 1 120 000 moskīti, lai pilnībā izsūktu cilvēkam asinis? Vai, ka caur cilvēka ķermeni 25 dienās izcirkulē asinis aptuveni vidēja peldbaseina tilpumā? Un izrādās, ka 21% no visām sirdslēkmēm, notikušas pirmdienās (otrajā vietā ir piektdienas)?

1. Asinsgrupa ietekmē mūsu veselību

Interesanti, ka cilvēki, kuriem ir 0 grupas asinis, neesot pakļauti sirds un asinsvadu slimībām. Taču šīs grupas pārstāvjiem esot lielāks ādas vēža risks un iespēja aptaukoties.

Cilvēkiem, kuriem ir A grupas asinis, jāpievērš uzmanība holesterīna līmenim, jo viņiem pastāv lielāks risks saslimt ar sirds assnsvadu slimību.

pixabay

B asinsgrupas pārstāvjiem jāatceras, ka viņiem ir liels risks saslimt ar cukura diabētu un aizkuņģa dziedzera vēzi.

Tiem, kuriem ir AB asinsgrupa, jāparūpējas par atmiņu un koncentrēšanās spējām, jo šīs asinsgrupas pārstāvju vidū ir par 82% lielāka kognitīvo traucējumu iespēja, nekā citām asinsgrupām.

2. Diētas, kas balstītas uz asinsgrupām ir mīts

Toronto universitātes zinātnieki konstatējuši, ka diētas, kas balstītas uz asinsgrupām patiesībā ir mīts. 2014. gada pētījumā piedalījās 1455 dalībnieki un atklājās, ka to sekmes, izmēģinot dažādas diētas, nekādā mērā neietekmē dalībnieku asinsgrupa.

pixabay

Interesanti, ka Japānā ir speciāla industrija, kas ražo lietas dažādām asinsgrupām - ēdienu, kosmētikas un personīgās higiēnas produktus.

3. Atlētu sniegumu ietekmē asinsgrupa

2017. gadā veikts pētījums pierādījis, ka cilvēki ar 0 asinsgrupu ir izturīgāki nekā citu asinsgrupu pārstāvji. Tomēr O asinsgrupa nāk par labu tad, ja ar sportu nodarbojas regulāri.

pixabay

Interesanti, ka starp elites ūdenspolo spēlētājiem, nebija neviena ar AB asinsgrupu.

4. Asinsgrupa var būt iemesls attiecību pārtraukšanai

Zinātnieki atklājuši, ka pastāv saikne starp laulāto draugu asinsgrupām un šķiršanās skaitu. Vistiprākā laulība un visilgāk kopā turas pāri, kuriem abiem ir 0 grupas asinis. Viesbiežāk šķiras pāri, kur vienam ir A grupas asinis, bet otram - 0 asinsgrupa, kā arī A un AB asinsgrupu pārstāvji.

pixabay

5. Mūsu personību nosaka asinsgrupa

Izrādās, ka mūsu raksturu ietekmē asinsgrupa. Zinātnieki atklājuši saistību starp cilvēku raksturu un to asinsgrupu. Japānā uzskata, ka asinsgrupa ietekmē cilvēku personību un veiksmi kā darba, tā privātajā jomā.

pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija