Kā ziemā nepieņemties svarā: 4 vienkārši "likumi"

Uzturs 31.janvāris 2020
 
pixabay.com
Rita Lazda
 
Ne viens vien no mums gada aukstajos mēnešos mēdz "iedzīvoties" kādā liekajā kilogramā. Tiesa, lai no tā izvairītos, esot jāievēro vien četri vienkārši "likumi", raksta portāls "Web MD".

1. Pievērsies fiziskām aktivitātēm

Lai cik vilinoša gada tumšajos mēnešos nešķistu zvilnēšana uz dīvāna, gardu našķu baudīšana un TV skatīšanās, tomēr būtu vēlams ik dienu vismaz 60 minūtes veltīt fiziskām aktivitātēm. Tas gan nenozīmē došanos tikai uz sporta zāli, bet arī, piemēram, kādu garāku pastaigu, nūjošanas treniņu, sporta treniņu mājas apstākļos.

Arī Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) atgādina, ka regulāras fiziskās aktivitātes var palīdzēt novērst un samazināt aptaukošanos un uzturēt optimālu ķermeņa svaru. Tāpat tās var uzlabot psiholoģisko labsajūtu un samazināt stresu un nemieru, depresijas un vientulības sajūtas. Dažādas spēles, sports un cita veida fiziskās aktivitātes dod iespēju jauniem cilvēkiem pierādīt sevi un iegūt parliecību par sevi, iepazīt panākumu sajūtu un sociāli integrēties grupā.

pixabay

2. Nekad nedodies prom no mājām izsalcis

Protams, ja esi ieplānojis doties uz kādu restorānu baudīt gardu maltīti, šis nebūs īstais padoms, tomēr ikdienas steigā, kad vēlesies izvairīties no pieņemšanās svarā, īpaši piedomā pie tā, lai nedotos no mājām ārā izsalcis. Bieži vien tieši ārpus ierastās vides izvēlamies ne pārāk veselīgas uztura alternatīvas, priekšroku dodot neveselīgākām maltītēm. Tomēr, ja nav laika baudīt maltīti mājās, jau iepriekš sagatavo līdzi veselīgu ēdiena porciju.

3. Izvairies no alkohola lietošanas

Lai arī gada tumšajos mēnešos, iespējams, biežāk vēlies baudīt kādu sildošu (alkoholisku) dzērienu, atceries, ka tajā ir ļoti daudz kaloriju. Tā vietā labāk izvēlies veselīgas alternatīvas, piemēram, vitamīnu kokteiļus, kas palīdzēs izvairīties ne vien no pieņemšanās svarā, bet arī uzņemt dienā nepieciešamo vitamīnu daudzumu.

4. Nekrīti panikā, ja esi baudīgis kalorijām bagātu maltīti

Nekas traks nenotiks, ja kādu reizi svētku laikā, vai aukstumā izvēlēsies kalorijām bagātu maltīti. Tā vietā atceries, ka tavs organisms būs pateicīgs, ja vismaz pāris nākamās maltītes būs krietni "vieglākas", ar mazāku kaloriju daudzumu.

pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija