Kā vasarā uzturēt skaistu sejas ādu

Veselība 28.jūnijs 2020
 
Publicitātes foto
Vasara ir laiks aktīvai atpūtai pie dabas un bezrūpīgi laiskām dienām pie jūras, kā arī enerģijas un vitamīnu uzkrāšanai. Spēcīgie saules stari, regulārās peldes, kā arī nepietiekama ūdens daudzuma uzņemšana – mūsu sejas ādai rada īstu pārbaudījumu! Seja ir mūsu vizītkarte, tāpēc, baudot vasaras priekus, to vajadzētu atcerēties un piedomāt par sezonai atbilstošu sejas kopšanu, mainot sejas ādas kopšanas rutīnu un ikdienā lietojamo kosmētiku. Kādi ir lielākie izaicinājumi sejas ādai vasarā un kā pareizi par to rūpēties, iesaka “Euroaptieka” farmaceite Zane Melberga.

Publicitātes foto

1. Zināšanas par savas ādas fototipu - atslēga uz veselīgu ādu

Lai pareizi parūpētos par sejas ādu vasarā, vispirms jānosaka ādas fototips - vai āda ir sausa, normāla, taukaina, poraina, problemātiska vai kombinēta. Jāņem vērā, ka ādas fototips dzīves laikā var mainīties, tāpēc, lai atrastu savam sejas tipam piemērotāko saules kosmētiku, ieteicams konsultēties ar farmaceitu vai dermatologu.

Vecumā līdz 25 gadiem pastiprināti darbojas tauku dziedzeri, tādēļ āda var būt taukaināka. Savukārt pēc trīsdesmit gadu vecuma, āda sāk zaudēt mitrumu, tvirtumu un kļūst sausāka. Mainoties gadalaikiem, var mainīties arī ādas tips. “Ja ziemā ādai nepieciešams izmantot ādu barojošu kosmētiku, tad vasarā to nepieciešams aizstāt ar mitrinošu kosmētiku. Jebkurā gadalaikā ieteicams izmantot sejas maskas, serumus, pieniņus un vieglas tekstūras kosmētiku. Savukārt tiem, kas vasarā vairāk laika pavada ārā un ir pakļauti saules un vēja ietekmei, ieteicams izvēlēties mitrinošus krēmus, kas aizsargā no ultravioletiem stariem,” skaidro “Euroaptieka” farmaceite.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija