5 brokastu ēdieni tiem, kuri grib notievēt

Uzturs 23.februāris 2021
 
PN/Scanpix/Leta
Baiba Puriņa
 
Veselības un notievēšanas dēļ nav obligāti jāatsakās no garšīgiem ēdieniem. Žurnāls "Салат" dalījies ar piecām brokastu receptētm, kas ne tikai ir viegli pagatavojamas, bet arī sniegs uzmundrinājumu visai dienai.

Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels.com

1. Veselīgais franču grauzdiņš

Cepta maize ar olu var būt lieliskas brokastis, ja maize nesatur pārlieku daudz ogļhidrātu. Ieteicams baltmaizi vienkārši nomainīt ar pilngraudu maizi vai maizi ar zemu ogļhidrātu saturu.

RECEPTE: bļodā sakuļ olas, vaniļu un nedaudz piena līdz viebdabīgai masai. Sasilda pannu ar eļļu. Iemērc masā maizes šķēli un liec uz pannas grauzdēties. Pēc brīža apgriez to otrādi līdz abas šķēles puses ir zeltaini brūnas.

Pasniedz grauzdiņu ar smalki sagrieztiem dārzeņiem vai svaigām ogām un zemesriekstu sviestu. Taču atceries, ka nedrīkst izmantot cukuru un saldinātus sīrupus vai ievārījumu, ja mērķis ir zaudēt liekos kilogramus.

Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels

2. Sviestmaize ar olu

Viena liela ola satur aptuveni septiņus gramus veselīgo olbaltumvielu, kuru sagramošana organismam prasa ilgāku laiku, līdz ar to ilgāk noturas sāta sajūta. Tāpat tā palīdz uzturēt normālu cukura līmeni asinīs.

RECEPTE: veselīgas sviestmaizes var pagatavot ar omleti vai cieti vārītu olu. Izmanto pilngraudu maizi, uz kuras šķēles uzliec salātlapu, dārzeņu, piemēram, tomāta šķēli, olu un sieru. Olu var aizstāt ar liesu gaļu, vistas fileju vai tunci. Var izmantot tofu šķēles.

pexels.com

3. Omlete ar dārzeņiem

RECEPTE: dārzeņus, piemēram, brokoļus vai cukini, sarīvē un no tiem izspiež lieko šķidrumu. Iegūto masu apcep uz pannas, kur tai pievieno tomātus, spinātus un pētersīļus. Ir vērts atzīmēt, ka visās sastāvdaļās ir daudz šķiedrvielu un maz ogļhidrātu.

Pēc tam pannā esošos dārzeņus pārlej ar sakultu olu. Pievieno garšvielas pēc izvēles. Pirms pasniegšanas, omleti var nedaudz pārkaisīt ar rīvētu sieru, kuram ir zems tauku saturs. Omleti var pasniegt ar svaigu dārzeņu salātiem.

pexels.com

4. Auzu pārslu pankūkas

Auzu pārslas ir lieliska izvēle veselīgām un sātīgām brokastīm, kuru pagatavošana prasa aptuveni 10 minūtes.

RECEPTE: sajauc vienu olu ar trim ēdamkarotēm auzu pārslu un 40 mililitriem piena. Pievieno šķipsniņu sāls un atstāj, lai maisījums uzbriest piecas minūtes.

Šajā laikā sagatavo pildījumu, kas var sastāvēt vai nu no augļiem, vai dārzeņiem, vai sēnēm, vai biezpiena, vai siera.

Maisījumu ievieto pannā un apcep no abām pusēm. Sanāks tāda kā pankūka, kurā ievieto izvēlēto pildījumu un pārloki to uz pusēm.

Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels

5. Grauzdiņš ar avokado, lasi un olu Benedikta gaumē

Šāds sātīgs grauzdiņš uzlādēs ar enerģiju visai dienai.

RECEPTE: iesit olu krūzītē vai citā traukā, lai to būtu ērtāk iemērkt verdošā ūdenī. Nelielā katliņā uzvāri ūdeni. Samazini uguni, lai tas vairs nevārītos un pievieno tam etiķi. Izmantojot karoti vai putotāju, ātri samaisi ūdeni, lai izveidotos virpulis. Nekavējoties iemērc tajā olu un vāri to trīs līdz trīs ar pusi minūtes.

Tad izņem olu no ūdens, izmantojot kausiņu ar caurumiem, lai notek ūdens un ļauj olai nedaudz atdzist.

Sagatavo pilngraudu maizes grauzdiņa, uz kura uzliec avokado un lasi. Tos pārklāj ar olu.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija