6 aktuālākās pavasara modes tendences

Mode un stils 3.aprīlis 2021
 
pexels.com
Portāls nra.lv
 
Jaunākās pavasara modes tendences ļoti ir ietekmējis pandēmijas laiks un attālinātā darba, mācību vide.

Aktuāls šajā sezonā ir ērtums un oversize stils, kuru iespējams kombinēt ar klasiskām drēbēm, piemēram, hūdija tipa džemperi ar svārkiem.

Otra nozīmīga tendence - košums un krāsas. Jaunās sezonas apģērbi pieejami dažādos toņos - sākot no neona krāsām līdz apģērbam gaišos un maigos toņos.

Modes un izklaides centrs "Rīga Plaza" sadarbībā ar veikalu "Outlet BAZAAR" apkopojis piecas aktuālākās pavasara sezonas modes tendences:

  1. Jaunais klasiskais stils. Pēdējo gadu laikā īpaši aktuāli ir kļuvis kombinēt sportiska stila apģērbu ar klasiska griezuma kostīmiem. Sezonas maiņas laikā izvēlies sportiska stila hūdijus kopā ar flisētiem vai slīpajā diegā piegrieztiem svārkiem, kas ne tikai veidos mūsdienīgu koptēlu, bet arī sasildīs vēsākās dienās. Vadošie pasaules modes dizaineri vēl joprojām akcentē mākslīgo ādu - nebaidies izvēlēties arī šāda materiāla klasisku apģērbu, kuru padarīt ikdienišķāku ar sportiskiem elementiem. Atjaunojot garderobi, noteikti izvēlies arī klasiskus kreklus kombinācijā ar dažāda auduma vestēm un ērtām auduma biksēm ar sašaurinātiem galiem. Lai piešķirtu koptēlam raksturu, izvēlies masīvāka tipa kurpes ar raupju, un nedaudz augstāku pilnu zoli, vai 90.gadu stila sporta apavus.
  2. Romantiska stila ziedu apdrukas kleitas. Atjauno pavasara garderobi, izvēloties aktuālās romantiskā stila kleitas ar lielāku vai smalkāku ziedu rakstu. Ziedu raksts ir novērojams teju visās dizaineru pavasara/vasaras kolekcijās, piedāvājot izvēles iespējas - īsas, vidēji īsas jeb midi, kā arī garas kleitas. Romantiska stila kleitas var kombinēt ar raupjākiem materiāliem - mākslīgās ādas žaketi vai baikeru tipa jaku, bet vasarīgākas lencīšu kleitas ar ziedu apdruku - ar adījumiem.
  3. Džersija auduma kleitas. Pēc ziemas un mājsēdes, kas pavadīta siltos mājas apģērbos, izvēlies aktuālo džersija auduma maxi pieguļošo kleitu, kas ļaus saposties, vienlaikus saglabājot komfortu. Savam stilam atradīsi piemērotāko kleitu - ar garām rokām, ¾ garuma rokām vai lencītēm. Tāpat pievērs uzmanību kleitas faktūrai. Ņemot vērā, ka kleita ir pieguļoša, vēlams veidot balansu, izvēloties bombera tipa virsjaku vai garu oversize trenci.
  4. Neona krāsas. Šogad neona krāsas savu uzvaras gājienu pieredzēs tieši aksesuāros - somās, cepurēs, rotaslietu akcentos un arī apavos. Starp krāsām īpaši izceļas neona zaļš, taču starp aktuālajiem toņiem ir arī zila, dzeltena, kā arī fuksijas krāsa. Ja vēlies izmēģināt neona krāsas, sāc ar maziem aksesuāriem, taču drosmīgākas dāmas var izvēlēties somiņu vai apavus, kurus kombinēt ar tumšām krāsām. Atceries - neona krāsas var sastādīt par 50% no visa koptēla.
  5. Platās vīriešu piegriezuma bikses. Mode iedvesmojas no notikumiem pasaulē, un šobrīd ļoti aktuāla ir elegance savienojumā ar komfortu. Izvēloties bikses, dod priekšroku plata vīriešu stila piegriezuma biksēm, kuras vari kombinēt ar kreklveida blūzēm, vai arī franču stila dekoratīvām, palielinātām apkaklēm vai kuplām piedurknēm. Brīva piegriezuma bikses vari izvēlēties no visdažādākajiem materiāliem - lina, džinsa, mākslīgās ādas un citiem audumiem.
  6. Oversize trencis. Trencis ir kļuvis par neatņemamu garderobes sastāvdaļu. Šogad aktuālie trenči kļūst garāki, lielāki un masīvāki. Pievērs uzmanību detaļām - jostai, pleciem, kabatām, kā arī izmantotajai furnitūrai. Pagarināta silueta trenčus, kā arī īsākus modeļus var kombinēt ar platām vīriešu piegriezuma biksēm vai romantisku ziedu apdrukas kleitu.
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija