VIDEO: Nepilngadīgs puisis Rīgā notriec sievieti un metas bēgt

tautaruna.lv 13.oktobris 2020, 7:00
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Uz regulējamās gājēju pārejas Brīvības gatvē, netālu no tramvaju galapunkta, kādai elektriskā skrejriteņa vadītājai negaidīti uztriecās vieglais auto, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Sieviete atceras, ka brauktuvi šķērsoja pie zaļās luksofora gaismas un kaut ko tādu no spēkrata vadītāja vienkārši negaidīja. Pēc trieciena sieviete nokrita no braucamrīka, sāpīgi atsitoties pret asfaltu. Kundze saka, ka vainīgais braucējs, redzot ka savainojis cilvēku, avārijas vietā neapstājās un pa Brīvības gatvi turpināja ceļu Teikas virzienā. Cietusī nekavējoties piezvanīja savam vīram un izsauca ātro palīdzību.

“Piezvanīja, bija šausmās no piedzīvotā. Mēs ar dēlu sēdējām mājās. Es visu pametu, apģērbos, paņēmu mašīnu un mēs atbraucām līdz šejienei. Konstatējām, ka elektriskais skrejritenis ir bojāts, sievai sasitumi, traumēts plecs, ceļgals. Atbrauca ”ātrie”, apskatīja viņu,” stāsta cietušās vīrs Maksims.

Pats spēkrata vadītājs, kas izraisīja negadījumu nekur tālu no avārijas vietas neaizbrauca, to viņam liedza izdarīt avārijas aculiecinieki.

“Par laimi, citi autovadītāji viņu apturēja, iespieda labajā joslā, nedeva iespēju izbraukt. Vēlāk tika izsaukta arī policija…Izglāba līdzcilvēku solidaritāte. Vēl vienam vīrietim bija videoreģistrators. Avārijas brīdis ir iemūžināts, paldies Dievam. Viņš arī sniedza paskaidrojumus, jācer, ka šis viss tā nepaliks,” saka Maksims.

Izrādījās, ka četrriteņu spēkratu vadīja nepilngadīgs jaunietis. Kaut arī braucamrīks izskatās kā īsta automašīna, tas pēc specifikācijas tomēr ir mopēds. Tas ir ”Aixam” markas mopēdauto ar motoru, kura maksimāla jauda ir četri kilovati, jeb aptuveni pieci zirgspēki. Vadīt un piedalīties satiksmē ar šo braucamrīku ir atļauts no 14 gadu vecuma.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:42

Jaunākās diskusijas