Izvēloties sava miega kvalitāti - kā izvēlēties labāko gultas veļu?

Dzīvo gudri! 7.jūlijs 2021
 
Publicitātes foto
Pm Publicitātes materiāls
 
Katram ir nepieciešams laiks, lai atveseļotos, laiks spēku un garastāvokļu atjaunošanai. Labs miegs mājīgā guļamistabā ļauj atpūsties un atjaunot veselību un enerģiju. Lai radītu komforta un miera atmosfēru, jums viss ir jāpārdomā līdz sīkumam, jo jūsu miega kvalitāte slēpjas detaļās: interjers nomierinošās krāsās, mīksts apgaismojums un, protams, augstas kvalitātes gultas veļa.

Ir detaļas kurām ir nepieciešami pievērst uzmanību, lai jūsu miegs būtu patiešām veselīgs un atjaunojošs. Piemēram, gludi audumi ar vēsu efektu ir ideāli piemēroti karstām vasaras naktīm, mīkstie flaneļa komplekti- silda un ziemā sniedz papildu komfortu. Nostra.lv vietnē jūs noteikti atradīsiet visu nepieciešamo savam kvalitatīvam un komfortablam miegam, šeit ir krāsu izvēle un kvalitāte, komforts un labākie audumi - galvenais ir zināt kādam kritērijam jāpiešķir uzmanība.

Auduma struktūra un auduma veids

Pērkot gultas veļu, ir ļoti svarīgi pievērst uzmanību detaļām, kas ietver ne tikai krāsu un materiālu. Pirmkārt, gultas veļai jābūt labai gaisa caurlaidības spējai, lai tajā būtu ērti gulēt un lai gaiss un mitrums absorbējas un cirkulē. Parasti šādām īpašībām piemīt lina gultas veļai, kura izgatavota tikai no dabīgiem materiāliem.

Miega laikā visi svīst, tāpēc gultas veļai vajadzētu labi absorbēt mitrumu. Vislabāk šo funkciju izpilda mīksta kokvilna un izturīgs hipoalerģisks lins.

Ja veļa satur poliesteru, komplekts maksās mazāk nekā pilnīgi dabisks, taču tā kvalitāte būs sliktāka. Saskaņā ar tekstila standartiem ražotājs uz etiķetes nedrīkst norādīt mākslīgo šķiedru klātbūtni, ja to ir mazāk nekā 7%. Kā pārbaudīt vai gultas veļa ir no dabiska materiāla? Dabiskais audumus ļoti viegli un ātri saburzās.

Publicitātes foto

Auduma blīvums. Jo blīvāks un smagāks audums, jo ilgāk tas kalpos. tas jo īpaši attiecas uz kokvilnas audumiem. Gultas veļas kvalitāti norādā pēc blīvuma: tā var būt lineāra (TC) un virspusēja. Pirmais raksturlielums nozīmē pavedienu skaitu uz auduma kvadrātcollu, bet otrais nosaka, cik gramu pavedienu ir vienā metrā auduma. Optimālais kokvilnas blīvums ir 120-160 g / m2. Ja rādītāji ir zemāki, tas nozīmē, ka produkti ir sliktas kvalitātes.

Gultas veļas krāsa. Pirms pirkšanas ir grūti noteikt krāsas noturību jaunam produktam, taču pirmajā šī raksta paragrāfā mēs jau ieteicam jums veikalu, kurš jau gadiem pierada sava izstrādājuma krāsu noturību un kvalitāti.

Ir jāatceras daži gultas veļas krāsu īpašības:

Balta ir neitrāla krāsa, tīrības un svaiguma simbols. Īpaši labi izskatās skandināvu stila interjerā un minimalismā.

Sarkans - aizrauj, pamodina kaisli.

Zila ir debesu krāsa. Nomierina, pielāgojas mierīgam miegam.

Zaļais mazina stresu, padzen smagas domas.

Dzeltenā ir saules, prieka un garastāvokļa krāsa. Pamošanās jūsu dzeltenajā gultā sagatavo patīkamai, produktīvai dienai.

Nodilumizturība ir atkarīga no auduma blīvuma un sastāva. Neliela mākslīgo diegu procentuālā daudzuma (5-10%) iekļaušana palielina dabisko audumu nodilumizturību, bet praktiski neietekmē to spēju iziet gaisu un ūdeni. Jūs acīmredzot mazgāsiet to vairāk nekā vienu vai divas reizes, tāpēc jums nav nepieciešami pārsteigumi caurumu vai izplestu šuvju veidā. Ja izvēlaties starp diviem gultas veļas komplektiem, izvēlieties smagāko - tas acīmredzami būs stiprāks.

***

Apmaksāta publikācija

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Vai Dormeo matracis palīdz?

9.jūlijs 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija