Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Karstākā diena gaidāma Kurzemē un Zemgalē; ūdens temperatūra jūrā ap +20 grādiem

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Sestdienas rītā Latvijā ir neliels mākoņu daudzums, vien dažviet Latgalē un Vidzemē mākoņi pilnībā klāj debesis, liecina meteoroloģiskā informācija. Nav nokrišņu. Vietām izklīst migla. Vēja vietā ir vēsma un bezvējš.

Sestdien Latvijā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +25..+30 grādiem, karstākā diena gaidāma valsts dienvidrietumu daļā - Kurzemē un Zemgalē, prognozē sinoptiķi.

Zemāka gaisa temperatūra saglabāsies Rīgas jūras līča piekrastē, kur gaiss iesils līdz +23..+25 grādiem.

Mākoņu daudzums būs neliels un mainīgs, pārsvarā bez nokrišņiem. Gaidāms lēns vējš un bezvējš.

Rīgā gaidāms sauss laiks ar nelielu mākoņu daudzumu un lēnu ziemeļu vēju. Gaiss sasils līdz +27 grādiem, pie jūras - līdz +24 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens visā valstī aptuveni 770 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Ūdens temperatūra jūrā Latvijas piekrastē sestdienas rītā ir +18..+21 grāds, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Atbilstoši pašvaldības sniegtajai informācijai piektdienas pēcpusdienā Jūrmalas peldvietās ūdens temperatūra sasniedza +19..+21 grādu.

Siltais un saulainais laiks, kā arī lēnais vējš veicina zilaļģu strauju vairošanos Baltijas jūrā, bet pagaidām nav saņemtas ziņas par zilaļģu klātbūtni Latvijas piekrastē.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē pastiprināsies ziemeļu vējš un krasi pazemināsies gaisa temperatūra, bet ūdens jūrā kļūs tikai nedaudz vēsāks, prognozē sinoptiķi.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros sestdienas rītā +17..+22 grādi.

Saglabājas augsts saules ultravioletais starojums. No saules stariem visvairāk jāuzmanās dienas vidū - no plkst.12 līdz 15.

Sestdien nevienā Rīgas oficiālajā peldvietā ūdens temperatūra nav zemāka par +19 grādiem pēc Celsija skalas, liecina Rīgas pašvaldības apkopotā informācija.

Vissiltākais ūdens, kā jau ierasts, ir Bābelītī - +22 grādi. Ķīpsalas un Ķīšezera peldvietās ūdens temperatūra ir +21 grāds, bet Rumbulā - +20.

Savukārt Lucavsalas, Vakarbuļļu un Vecāķu peldvietās sestdien ūdens temperatūra ir +19 grādi, liecina pašvaldības apkopotā informācija no glābšanas stacijām.