Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Šogad atklāti visvairāk marihuānas audzēšanas gadījumu kopš 2012. gada

© Valsts policija

Šogad likumsargi atklājuši visvairāk marihuānas audzēšanas gadījumu kopš 2012.gada, noskaidroja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Katru gadu par aktuālu jautājumu uzskatāms narkotiskās vielas saturošu augu neatļautas sēšanas un audzēšanas tendences.

Šogad sešos mēnešos reģistrēti 26 noziedzīgi nodarījumi par narkotisku vielu saturošu augu neatļautu sēšanu un audzēšanu. Tas ir par 52,9% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā. Tas ir augstākais rādītājs pārskata periodā kopš 2012.gada.

Šogad lielākā daļa no konstatētajiem narkotisko vielu saturošu augu neatļautas sēšanas un audzēšanas gadījumiem konstatēta dzīvojamās platībās - dzīvokļos un mājās. Pieci marihuānas audzēšanas gadījumi konstatēti siltumnīcās, četri - neapdzīvotās ēkās, saimniecības ēkās, bet viens gadījums - mežā, atklātā veidā.

Vairums atklāto marihuānas audzētavu pēc sava rakstura un apmēra norāda uz marihuānas audzēšanu savām vajadzībām.

Policijā arī norāda, ka marihuānas audzētāji ir visdažādāko vecumu personas, tostarp, bezdarbnieki. Tāpat starp šiem cilvēki ir gan agrāk sodīti, gan nesodīti cilvēki.

"Diskusijas par marihuānas legalizāciju un dekriminalizāciju, interneta piedāvātas iespējas vielas kultivēšanas procesa nodrošināšanai veicina sabiedrības toleranci attiecībā pret kanabiss grupas vielām. Tas viennozīmīgi liecina par tendences aktualitāti," norāda VP.