Laura Grēviņa: 3 mazulim piemērotas vakariņu receptes

LV Blogeri 27.novembris 2018
 
Publicitātes foto
LG Laura Grēviņa
 
Blogere Laura Grēviņa un uztura speciāliste Guna Rijkure piedāvā trīs praktiskas un viegli pagatavojamas vakariņu receptes bērniem.

Vesela sirds, ass prāts, laba redze un stipri zobi - tās ir lieliskas veselības pazīmes, ko savam bērnam novēlētu visi vecāki. Tāpēc mazulim ir vajadzīgas polinepiesātinātās taukskābes. Tām maza bērna uzturā ir viena no galvenajām lomām - labās taukskābes rūpējas par sirds un acu veselību, ir galvenais “būvmateriāls” veiksmīgai šūnu un smadzeņu attīstībai, turklāt bez tām organisms nespēj absorbēt A, D, E un K vitamīnus. Daļu taukvielu organisms spēj saražot pats, taču Omega-3 un Omega-6 taukskābes ir izņēmums, un tās jāuzņem kopā ar atbilstošu uzturu. 1-3 gadus vecam bērnam dienā jāuzņem līdz pat 3 reizēm vairāk neaizstājamo taukskābju nekā pieaugušajam.

DĀRZEŅU KOKTEILIS
2 porcijas

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • 1 banāns
  • 1/2 avokado
  • 150 g saldētu vai svaigu ogu
  • 100 g sarīvētu vai sīki sakapātu dārzeņu (spināti, ziedkāposts, cukīni)
  • 1 ēd. k. kaņepju sēkliņu
  • 250 ml Aptamil3 piena maisījuma vai 250 ml Aptamil Kindermilch 1+

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas sablendē.

MAKARONU UN DĀRZEŅU SACEPUMS

Visai ģimenei (4 porcijas)

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • 6 ķiršu tomātiņi
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 maza brokoļa galviņa
  • 1 maza ziedkāposta galviņa
  • 150 g cukīni
  • 250 g pilngraudu makaronu
  • 50 g Parmas siera
  • 1 tējkarote oregano
  • Šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

  1. Uzsilda krāsni līdz 190°C.
  2. Sagriež gabaliņos tomātus un cukīni. Brokoli un ziedkāpostu sadala mazākās “rozetītēs”. Visus dārzeņus apslaka ar olīveļļu un pārber ar garšvielām.
  3. Uzvāra makaronus un nokāš.
  4. Visu liek cepamajā traukā kopā ar dārzeņiem, pārkaisa ar sieru un cep 10-15 minūtes.

ĶIRBJU BIEZZUPA AR KUKURŪZU, TURKU ZIRŅIEM UN ĶIRBJU SĒKLIŅĀM
Visai ģimenei (4 porcijas)

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • 800 g ķirbja
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 1 mazs sīpols
  • 4 burkāni
  • 200 g turku zirņu (vārīti vai konservēti)
  • 200 g konservētas kukurūzas
  • Šķipsniņa kurkumas
  • ½ tējk. timiāna
  • Šķipsniņa sāls
  • Šķipsniņa malti melnie pipari
  • 50 g ķirbju sēkliņas
  • 4 mērkarotes Aptamil3 piena maisījuma

Pagatavošana:

  1. Sīki sakapā sīpolu. Ķirbi un burkānu sagriež kubiņos.
  2. Lielā katlā sakarsē eļļu. Apcep sīpolu ar garšvielām. Pievieno dārzeņus un buljonu. Uzvāra buljonu, pēc tam samazina uguni, un sautē, kamēr dārzeņi mīksti (aptuveni 15 minūtes).
  3. Pievieno kukurūzu un zirņus, silda vēl aptuveni 3 minūtes.
  4. Zupai ļauj atdzist līdz ēšanas temperatūrai (~ 37°C), pievieno 4 mērkarotes Aptamil3 piena maisījuma un samaisa.
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija