Ziemassvētku kārumi mazulim – blogere Laura Grēviņa iesaka 3 receptes

LV Blogeri 15.decembris 2018
 
LG Laura Grēviņa
 
Svētku laikā, kad gaisu pilda burvīgas smaržas un visapkārt ir daudz dažādu kārdinājumu, mazuļa ēdienreižu plānošana var izrādīties vēl sarežģītāka nekā parasti – nav vienkārši līdzsvarot bērna vēlmi pēc kārumiem ar veselīgu, visām nepieciešamajām uzturvielām bagātu maltīti. Divu bērnu mamma Laura Grēviņa piedāvā trīs bērniem piemērotu, gardu Ziemassvētku našķu receptes, kas garšos arī pieaugušajiem un būs lieliska, veselīga alternatīva veikalā nopērkamajiem kārumiem.

Mazuļa maltītei jābūt pārdomātai, sabalansētai un vienlaikus gana košai un gardai, lai rosinātu bērna apetīti. Arī našķi var būt gan vērtīgi, gan garšīgi, un tiem nav jāsastāv no miltiem un cukura - vajag tikai nedaudz ierosmes un fantāzijas!

ZIEMASSVĒTKU KOKTEILIS

Publicitātes foto

  • 2 porcijas

Svētku gaidīšanas laikam ideāli piemērots brokastu kokteilis - aromātisks un Ziemassvētku garšām piesātināts. Ābolu pīrāga īpašā versija ar vērtīgākām sastāvdaļām, salīdzinot ar klasisku ābolu pīrāgu.

Sastāvdaļas:

  1. 2 mazi vai 1 liels ābols
  2. 1 saldēts vai svaigs banāns
  3. 2 dateles
  4. 4 ēdamkarotes auzu pārslu
  5. 300 ml Aptamil3 piena maisījums
  6. 1/4 tējkarote kanēļa
  7. Šķipsniņa muskatrieksta
  8. Šķipsniņa malta ingvera

Pagatavošana:

Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Banānu sagriež ripiņās, dateles - mazos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē.

ZIEMASSVĒTKU CEPUMI

Publicitātes foto

  • 15-18 gab.

Vienkārši un ātri pagatavojami cepumi, ko pasniegt mazajiem kā našķi Ziemassvētku laikā. Lai papildinātu un bagātinātu tos ar uzturvielām, var pasniegt kopā ar glāzi Aptamil Kindermilch1+ piena dzēriena vai glāzi Aptamil3 piena maisījuma.

Sastāvdaļas:

  1. 180 g smalko auzu pārslu
  2. 3 banāni
  3. 80 g kausēta sviesta
  4. 40 g žāvētu dzērveņu
  5. 30g saulespuķu sēkliņu
  6. 1 tējkarote piparkūku garšvielu maisījuma
  7. Rīvēta miziņa no 1/2 apelsīna

Pagatavošana:

Banānu saspaida ar dakšiņu un sajauc ar garšvielām. Auzu pārslas samaisa ar ogām, garšvielām, kausētu sviestu, banāniem un sarīvētu apelsīna miziņu. No mīklas veido cepumus, cep cepeškrāsnī 180 grādos 15 minūtes.

ZIEMASSVĒTKU ČIA SĒKLU PUDIŅŠ

Publicitātes foto

  • 2 porcijas

Neierasta, arī mazajiem piemērota čia sēklu pudiņa versija. To var pasniegt gan brokastīs, gan launagā vai arī kā desertu svētkos.

Sastāvdaļas:

  1. 60 g čia sēklu
  2. 2 dateles
  3. 250 ml Aptamil3 piena maisījums
  4. Svaigi spiesta sula no 1/2 apelsīna
  5. 1 tējkarote piparkūku garšvielu maisījuma (vai 1/2 tējkarote kanēļa, šķipsniņa malta muskatrieksta, šķipsniņa maltu krustnagliņu, šķipsniņa malta ingvera)
  6. Dekorēšanai - granātābola sēkliņas vai svaigas/saldētas ogas pēc izvēles

Pagatavošana:

Dateles kopā ar čia sēklām sablendē, jo tad organisms pilnvērtīgāk uzsūc sēklās esošās uzturvielas. Pievieno garšvielas, sulu un Aptamil3 piena maisījumu. Visu samaisa. Masu liek mazos trauciņos un ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām. Pasniedz ar granātābolu sēkliņām vai ogām pēc izvēles.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija