Kā pagatavot kūku miltus

LV Blogeri 29.aprīlis
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Kūku milti ir smalki, balti milti ar zemu proteīna saturu, kas biskvīta tekstūru padara ļoti maigu. Šifons un eņģeļa kūka ir kūkas, kurās bez šiem miltiem neiztikt. Galvenā atšķirība starp kūku miltiem un universālajiem miltiem ir proteīna daudzums. Universālajos miltos tas ir aptuveni 10-12% , kūku miltos aptuveni 7-8%.

Ja kūku milti nav pieejami, tos var pagatavot pats, sajaucot kviešu miltus ar kukurūzas miltiem un iegūto miltu maisījumu vairākas reizes izsijājot.

cookbook.ilaipa.lv

  • Lai iegūtu 8 ēdamkarotes kūku miltu, 7 ēdamkarotes kviešu miltu sajauc ar 1 ēdamkaroti kukurūzas miltu
  • Kūku miltu maisījumu var sagatavot arī lielākā apjomā, piemēram, 250 ml krūzē ieberot 2 ēdamkarotes bez kaudzes kukurūzas miltu un pēc tam pieberot līdz krūzes augšai kviešu miltus.
  • Ja ērtāk ir svērt, tad 500 g kūku miltu iegūšanai, 60 g kukurūzas miltus sajauc ar 440 g kviešu miltu

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija