Mugursoma.lv: Ko var iesākt ar kokosriekstiem

LV Blogeri 6.maijs
 
mugursoma.lv
Ml Mugursoma.lv
 
Šis stāsts ir par dienu Šrilankā, kad man īsti nebija ko darīt un nolēmu iepazīstināt jūs tuvāk ar kokosriekstu būtību.

Tātad, pirmā sērija - Trīs rieksti

Tajā mēs uzzinām, kādi kokosrieksti visbiežāk sastopami, nu vismaz Šrilankā.

Otrā sērija: Kokosrieksts dzeršanai

Tajā mēs uzšķēržam dzelteno riekstu un paskatāmies, cik daudz šķidruma tas satur.

Trešā sērija: Kodols

Lai tiktu pie mums ikdienā pierastā kokosrieksta, tas iesākumā jāatbrīvo no ārējā slāņa.

Ceturtā sērija: Cietais rieksts

Uzšķēržam brūno un cieto riekstu, lai novērtētu, kas tajā iekšā.

Piektā sērija: Kā rodas skaidiņas?

Grauzīsim kokosriekstu tāpat vien un pārvērtīsim to skaidiņās?

Sestā sērija: Epilogs

Šejienieši mēdz teikt, ka no kokosriekstu koka nekas neiet zūdībā. Lapas kalpo kā segums jumtam, riekstu iekšējā daļa ēdienam, bet čaula - trauku un virtuves rīku izgatavošanai, ka arī ugunskuram. No “sariem” top paklāji, slotas, auskari un daudz kas cits.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija