Kādas tehnoloģijas ņemt līdzi atpūtas braucienos un kur doties? Atbild slavenības

LV Blogeri 12.jūnijs 2019
 
Pixabay
Vasara ir atvaļinājumu laiks, kad daudzi iedzīvotāji labprāt izmanto iespējas atpūsties “pie dabas krūts” tepat Latvijā, piemēram, lauku mājās, pie jūras, kempingos, pārgājienos u.tml. Mūsdienās tehnoloģijas ir būtiski palīgi ikvienam atpūtniekam, tāpēc mobilo sakaru operators BITE noskaidroja, kādas tehnoloģijas savos atpūtas braucienos vienmēr ņem līdzi sabiedrībā zināmi cilvēki - bloga “Viens+Viens” autore Laura Grēviņa, TV raidījumu vadītājs un meža pavārs Renārs Purmalis, kā arī fotogrāfe Linda Lauva.

Gatavojoties doties uz attālajām lauku mājām, piejūras vasarnīcu, pārgājienā ar nakšņošanu kempingā vai apceļot pašmāju skaistākos “dabas brīnumus”, ir svarīgi nodrošināties ar pašu nepieciešamāko. Taču mūsdienās tehnoloģijas ir mainījušas atpūtnieku ceļa somu saturu.

Linda Lauva profesionālu foto kameru iesaka mainīt pret viedtālruni

Fotogrāfe L. Lauva sava darba specifikas dēļ ir bieži ceļojusi pa Latviju un pabijusi dažnedažādākajās vietās, mēģinot “noķert” pašus spilgtākos foto kadrus. Viņa teica, ka laiks, kad ceļojumā jāņem līdzi fotokamera ar vairākiem objektīviem, ir aiz muguras. Pateicoties mūsdienu viedtālruņu kamerām, ikviens atpūtnieks var uzņemt skaistus un atmiņā paliekošus kadrus, galvenais - lai ir uzlādēts telefona akumulators!

“Cilvēki vienmēr vēlas iegūt skaistas bildes no saviem atpūtas braucieniem, tuviem un tāliem ceļojumiem, un šodien vairs nav nepieciešama profesionāla foto tehnika, lai tādas iegūtu. Viedtālruņos iestrādās foto un video kameras ir ļoti labas kvalitātes - šīs bildes var gan izdrukāt, gan glabāt digitāli. Tāpat, uzņemot bildes ar viedtālruni, tās var uzreiz nosūtīt mājiniekiem. Aktīvas atpūtas cienītājiem iesaku ņemt līdzi “GoPro” kameru. Tās uzņemtie attēli ir augstā kvalitātē, turklāt kamera ir ūdens izturīga un droša pret triecieniem,” tā L. Lauva.

Fotogrāfe šovasar ikvienam iesaka apskatīt Zvārtes iezi un paviesoties dabas takās gar Abavu, jo tur būs interesanti gan aktīvas atpūtas cienītājiem, gan aizrautīgiem fotografētājiem.

Laura Grēviņa vienmēr nodrošinās ar pārnēsājamo interneta rūteri

Ikvienam atpūtniekam ir svarīgi būt sasniedzamam, lai nomaldīšanās gadījumā varētu atrast savus ceļabiedrus, izsaukt palīdzību, ja nepieciešams u.tml. Tāpat svarīgi padomāt par bērniem saistošām brīvā laika pavadīšanas iespējām garākos braucienos ar auto.

“Lai sakari nekad nepazustu, vienmēr iesaku ņemt līdzi brīvdabas lādētāju jeb “powerbank”. Savukārt garākos braucienos īpaši parocīgi ir pārnēsājamie interneta rūteri - tā ir kabatas izmēra kastīte, kas darbojas ar SIM karti kā bezvadu interneta avots. Kad esam, piemēram, auto vai brīvā dabā, to var izmantot dažādām praktiskām lietām, piemēram, navigācijai, lai izklaidētu bērnus ar multfilmu skatīšanos garāku braucienu laikā, kā arī lai augšupielādētu jaunākos fotouzņēmumus sociālajos tīklos,” stāsta L. Grēviņa.

Tā kā vasara ir klāt un vecāki noteikti meklēs aizraujošākās vietas Latvijā, kuras apmeklēt kopā ar visu ģimeni, bloga autore iesaka doties uz Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru, ko atpūtnieki bieži dēvē arī par Irbenes lokatoru. Tas būs interesants apskates objekts gan maziem, gan lieliem.

Renāra Purmaļa ceļa somā ir gan “podziņtelefons”, gan viedtelefons

R. Purmalis ir iecienījis aktīvu atpūtu pie dabas, un, lai nodrošinātos vairāku dienu pārgājienam vai laivu braucienam, līdzi iesaka ņemt tikai pašas nepieciešamākās lietas. Viņaprāt, liekas mantas traucē baudīt dabas burvību, kā arī ir daudz grūtāk pārvietoties, ja visur līdzi jānes smaga soma.

“Lai arī ar līdzi ņemamo mantu daudzumu jābūt uzmanīgam, ir lietas, par kurām nevajadzētu aizmirst - līdzās “powerbank”, garākos pārgājienos vai laivu braucienos iesaku ņemt līdzi divus telefonus - vienu “podziņtelefonu”, kas pildīs saziņas funkciju - ienākošajiem un izejošajiem zvaniem. Otru - viedtelefonu, kas būs nepieciešams navigācijai, dažādu sporta mobilo aplikāciju darbināšanai - lai vienmēr zini, kur esi un cik liela distance jau pieveikta,” saka R. Purmalis.

Visiem atpūtniekiem viņš šovasar iesaka izbaudīt Latvijas pludmaļu dažādību: “Mums ir brīnumaini skaista piekraste - īpaši mīļas pludmales man ir Kurzemē - no Kolkas uz Ventspils pusi, kā arī Vidzemes akmeņainā jūrmala. Iesaku ikvienam doties pastaigās gar jūru, lai izbaudītu vasaru un Latvijas dabas skaistumu,” aicina pavārs.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija