Sastāvdaļas:
- Ūdens: 125 g
- Sāls: 3 g
- Cukurs: 5 g
- Eļļa: 100 g
- Kviešu milti: 280 g
- Siers: 100 g
- Sīpoli: 1 gab
- Majonēze: 32 g
- Malta gaļa: 300 g
- Malti melnie pipari: 3 g
- Olas: 1 gab
Pagatavošana:
Mīklai bļodā ielej ūdeni, iemaisa tajā sāli un cukuru, tad pielej eļļu. Visu kārtīgi izmaisa un piesijā miltus.
Mīklu saveļ bumbā, apsedz ar plēvi un noliek atpūsties.
Pildījumam uz pannas apcep sīki sagrieztus sīpolus un malto gaļu. Sacepto gaļu un sīpolus pārliek citā bļodā. Kad tas ir atdzisis, samaisa ar majonēzi un pieber piparus. Ja vajag, pēc garšas pieliek sāli.
Sarīvē sieru.
Mīklu sadala aptuveni 10 daļās un katru daļu izrullē kā garenu taisnstūri. Šaurākajā malā uzliek ēdamkaroti pildījuma, uz tā - nedaudz sarīvētā siera. Aizrullē vienu reizi, tad uzloka maliņas virsū un rullē tik tālu, lai vairs rullītis vairs neritinās vaļā. Lieko mīklu nogriež. Var, protams, rullēt līdz galam, tikai tad jārēķinās, ka rullīši būs ar biezāku mīklas apvalciņu.
Kad visi rullīši sarullēti, tos apsmērē ar olu un liek cepties cepeškrāsnī.
Avots: cookbook.ilaipa.lv
Komentē