Jāņa Sprukta aktīvās atpūtas idejas, ko vērts ieviest arī savā ģimenē

LV Blogeri 3.jūlijs 2019
 

2 / 2

f64

#5 Pastaigas

Vasaras brīvlaika neiztrūkstoša sastāvdaļa ir pastaigas. “Gaišajos vakaros bērni nelabprāt dodas laicīgi gulēt, tāpēc vakarus izmantojam, lai dotos pastaigās, piemēram, pa parku. Pastaigāties bieži sanāk arī brīvdienās, apceļojot Latviju.”

#6 Dārza darbi un batuts

“Fiziskajām aktivitātēm ne vienmēr jābūt apzinātām un plānotām, svarīgi, lai dzīvesveids būtu aktīvs, kustībām bagāts. Piemēram, mēs brīvdienas bieži pavadām pie manas mammas un arī tur laiku veltām aktīvām nodarbēm. Dēliem patīk darboties - viņi aplaista dārzu, nopļauj zāli, bet pēc tam ēd pašu audzētas zemenes tieši no dobes. Un, protams, batuts - tas viennozīmīgi izkonkurē dārza darbus!”.

Cik daudz kustību nepieciešams? Skaidro farmaceite

“Pietiekamas fiziskās aktivitātes ir pirmais nosacījums stiprai veselībai, labai pašsajūtai un ne tikai - fiziskās aktivitātes attīsta pašapziņu un sociālās prasmes, ja ar fiziskajām aktivitātēm nodarbojas kopā ar vienaudžiem. Kustībām ir būtiska nozīme bērna augšanā un attīstībā, tāpēc jau no mazām dienām jāradinās pie aktīva dzīvesveida - tas palīdzēs ne tikai bērnībā, bet arī pieaugušā vecumā,” uzsver farmaceite Beāte Kaminska.

Minimālais kustību daudzums, veids un slodze bērniem ir atšķirīgi dažādos vecuma posmos. Maziem bērniem vecumā no 1 līdz 5 gadiem minimālais kustību daudzums ir 3 stundas dienā, piemēram, skrienot, spēlējot paslēpes, lēkājot, dejojot u.tml. Bērniem vecumā no 5-12 gadiem nepieciešamas vidējas vai augstas intensitātes aktivitātes vismaz stundu dienā, piemēram, peldēšana, skrituļslidošana, riteņbraukšana, kā arī aktivitātes muskuļu, kaulu stiprināšanai, piemēram, basketbols, futbols, teniss, spēka un pretestības vingrinājumu veikšana. Tāpat arī pusaudžiem vecumā no 12-18 gadiem nepieciešamas vidējas vai augstas intensitātes kustības vismaz stundu dienā, bet kaulus un muskuļus stiprinošas aktivitātes vismaz 3 reizes nedēļā.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija