Kartupeļu čipsi 2 minūtēs

LV Blogeri 18.augusts
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Uzkoda, kas ir gatava 5 minūtēs. Tiesa, ir nepieciešama mikroviļņu krāsns. Tā ir lieliska iespēja dažādot uzkodas biroja darbiniekiem, kuriem nav laika aiziet pusdienās, bet birojā ir piejama vien mikroviļņu krāsns.

Kā pagatavot kartupeļus mundierī mikroviļņu krāsnī, var atrast šeit

Savukārt, to, kā pagatavot šokolādes kūku 7 minūtēs, izmantojot mikroviļņu krāsni, var uzzināt šeit.

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi: 100 g
  • Eļļa: 5 g
  • Sāls: 2 g

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs. (Īpaši plānas kartupeļu šķēlītes var iegūt ar tādas dārzeņu rīves palīdzību, uz kuras var rīvēt šķēlēs.)
  2. Sagrieztām kartupeļu šķēlītēm uzsmidzina eļļu (vai arī vienkārši tām uzlej nedaudz eļļas) un samaisa.
  3. Izgriež cepampapīru mikroviļņu krāsns šķīvja lielumā. Uz cepampapīra vienā kārtā sakārto kartupeļu šķēlītes un ieliek mikroviļņu krāsnī.
  4. Kartupeļu čipsus cep 2 minutes ar 800 W jaudu.
  5. Izceptos kartupeļu čipsus noņem no cepampapīra, saber bļodā un apkaisa ar sāli.
  6. Pirms likt cepties jaunu porciju, krāsni vajadzētu izvēdināt no liekā mitruma. To neizdarot, kartupeļi gan izcepsies, bet tie vais nebūs tik kraukšķīgi.

Vairāk: cookbook.ilaipa.lv

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija