Šī čatnija recepti atkāja Ketrīnas māsa Pipa Midltone savā grāmatā "Celebrate", kā "Granny's Marrow Chutney" recepti.
Čatnijs vēsumā var glabāties aptuveni gadu, pēc atvēršanas ledusskapī - pāris nedēļas.
Receptē ir saglabātas oriģinālais cukura daudzums, taču, ja ļoti saldi čatniji neiet pie sirds, tad cukura daudzumu var samazināt.
Sastāvdaļas:
- Cukini: 1800 g
- Sīpoli: 4 gab
- Āboli: 3 gab
- Rozīnes: 225 g
- Dateles: 225 g
- Iesala etiķis: 600 g
- Brūnais cukurs: 800 g
- Sāls: 7 g
- Ingvers: 15 g
- Garšvielas marinēšanai: 30 g
Pagatavošana:
Cukini, sīpolus, ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Sasmalcina dateles.
Dārzeņiem un datelēm pievieno rozīnes, brūno cukuru, sāli, iesala etiķi, sarīvētu ingveru. Visu samaisa, ievieto katlā un liek vārīties.
Garšvielas ievieto muslīna maisiņā un ieliek to katlā pie čatnija sastāvdaļām.
Čatniju vāra aptuveni 1,5 līdz 2 stundas uz vidēji karstas uguns.
Kad čatnijs gatavs, izņem garšvielu maisiņu no katla, izspiež no tā šķidrumu.
Čatniju sapilda sterilizētās burciņās un aizvāko.
Komentē