Sastāvdaļas:
- Tomāti: 9.3 gab
- Sviests: 120 g
- Dilles: 100 g
- Olas: 3 gab
- Sāls: 2 g
- Malti melnie pipari: 1 g
Pagatavošana:
Katliņā ieliek sviestu, uzliek uz uguns un tajā apvāra smalki sagrieztas dilles. Tomātus noblanšē (aplej ar karstu ūdeni, pēc tam iegremdē aukstā ūdenī), novelk tiem miziņu un sagriež smalkos gabaliņos.
Tomātus pievieno sviestā apvārītajām dillēm un vāra vēl aptuveni 30 minūtes.
Olas viegli sakuļ, tad tās iemaisa karstajā tomātu masā un tuprina vārīt vēl aptuveni 5 minūtes. Pēc garšas pieliek sāli un piparus.
Komentē 1
Sveiki! Griu pajautāt, cik ilgi šādu zakusku var uzglabāt un kāpēc tāda interesanta tomātu norma - 9,3 gabali?