Tomātu "zakuska" tavam galdam

LV Blogeri 27.augusts 2019
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Kad šo uzkodu devu garšot mājiniekiem un kolēģiem, nesakot, no kā tā pagatavota, daļa taujāja, vai tajā ir sēnes, savukārt citi sagaršoja zivis. Īstenībā tajā nav ne sēņu, ne zivs, bet gan tomāti!

Sastāvdaļas:

  • Tomāti: 9.3 gab
  • Sviests: 120 g
  • Dilles: 100 g
  • Olas: 3 gab
  • Sāls: 2 g
  • Malti melnie pipari: 1 g

Pagatavošana:

Katliņā ieliek sviestu, uzliek uz uguns un tajā apvāra smalki sagrieztas dilles. Tomātus noblanšē (aplej ar karstu ūdeni, pēc tam iegremdē aukstā ūdenī), novelk tiem miziņu un sagriež smalkos gabaliņos.

Tomātus pievieno sviestā apvārītajām dillēm un vāra vēl aptuveni 30 minūtes.

Olas viegli sakuļ, tad tās iemaisa karstajā tomātu masā un tuprina vārīt vēl aptuveni 5 minūtes. Pēc garšas pieliek sāli un piparus.

Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Sveiki! Griu pajautāt, cik ilgi šādu zakusku var uzglabāt un kāpēc tāda interesanta tomātu norma - 9,3 gabali?

28.augusts 2019 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija