Kā pagatavot tomātu ievārījumu

LV Blogeri 1.septembris
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Ievārījums no plūmēm? No plūmēm un brūklenēm? Nē! No tomātiem!

Sastāvdaļas:

  • Tomāti: 1000 g
  • Ievārījuma cukurs: 500 g
  • Kanēļa standziņa: 2 gab
  • Krustnagliņas : 20 gab
  • Citrons: 1 gab

Pagatavošana:

Tomātus noblanšē (uzlej karstu ūdeni, tad strauji atdzesē) un novelk miziņu. Tomātiem izņem sēklotni, bet mīkstumu izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu vai sablederē viendabīgā masā.

To ielej katlā un liek vārīties, pievienojot krustnagliņas un kanēļa standziņu. Kad tomātu masa sāk vārīties, pievieno ievārījuma cukuru.

Citronam norīvē mizu un izspiež sulu. Tā kā tomātu garša dažādām šķirnēm mēdz atšķirties, citrona sula jāpievieno pakāpeniski, lai ievārījums nebūtu par skābu. Ievārījums jāvara 10 minūtes. Īsi pirms vārīšanās beigām, pievieno norīvēto citrona miziņu.

No gatavā ievārījuma izmakšķerē krutsnagliņas. Kanēļa standziņu, ja vēlas, var atstāt. Karsto ievārījumu sapilda tīrās burkās.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija