Recepte: grēcīgo virtuļu itāļu brāļi - bambolini

LV Blogeri 14.septembris 2019
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Gan virtuļus, gan bambolini tradicionāli vāra karstā eļļā. Taču tos var arī cept cepeškrāsnī (190 grādos aptuveni 10 minūtes, ja tie ir vidēja izmēra) un, tikko izņemtus no cepeškrāsns, apsmērēt ar izkausētu sviestu, tad izvārtīt cukurā. Arī šādi sagatvoti, tie būs gardi, taču tie nebūs virtuļi ar tam raksturīgo garšu. Bambolini parasti tiek pildīti ar vaniļas krēmu, taču tie labi garšo, arī pildīti ar ievārījumu.

Sastāvdaļas:

  • Sviests: 80 g
  • Kviešu milti: 450 g
  • Cukurs: 60 g
  • Piens: 240 g
  • Olas: 1 gab
  • Raugs (svaigs): 50 g
  • Eļļa: 500 g

Pagatavošana:

Bambolini tāpat kā virtuļiem gatavo rauga mīklu: trauciņā ieliek raugu un tam uzber cukuru. Pēc kāda laika raugu ar cukuru samaisa līdz raugs izšķīst. Katliņā ielej pienu, pieber sāli un ieliek sviestu, tad katliņu ar visu saturu uzsilda. Citā bļodā ieber aptuveni 1/3 miltus, pielej silto pienu, sakultu olu un visu samaisa. Tad pievieno izšķīdušo raugu. Mīklu samaisa, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek uz aptuveni uz 10 minūtēm atpūsties. Kad mīklā parādās pirmie burbulīši, piemaisa pārējos miltus. Mīklu samīca un noliek raudzēties zem tīra dvielīša.

Aptuveni pēc stundas mīklai vajadzētu būt piebriedušai divtik. Mīklu izrullē aptuveni 1 cm biezumā un ar krūzi vai glāzi iespiež rimbulīšus, ko pārvieto uz paplātes vai pannas, kas apkaisīta ar miltiem. Rimbulīšus vēlreiz uzraudzē.

Katliņā uzkarsē eļļu, un uzmanīgi ielaiž virtulīšus karstajā eļļā. Apvāra pāris minūtes no vienas puses, tad apgriež otrādi un vēl pavāra pāris minūtes. Gatavus izņem no eļļas un noliek uz salvētēm, lai nosūcas liekā eļļa un pēc tam apkaisa ar pūdecukuru.

Gan virtuļus, gan bambolini var pildīt vai nu ar krēmu vai ar ievārījumu, izrurbinot vai nu sānos vai augšpusē caurumiņu, pa kuru ar konditorejas šprici vai maisiņu iepilda izvēlēto pildījumu.

Avots

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija