Populāri Latvijas stilisti dalās ar ieteikumiem rudens garderobes veidošanai

LV Blogeri 18.septembris 2019
 

2 / 2

Ekrānuzņēmums no Facebook

Feini miksēt sportisko ar klasisko, bērnišķīgo ar dumpiniecisko!

Izvēloties bērnu un jauniešu modes aktualitātes šoruden, TV žurnāliste Kristīne Virsnīte dalījās pārdomās par to, cik viegli šobrīd ietekmēt savu atvašu garderobes izvēli. “Lai cik ļoti man kā mammai patiktu noteikt to, kā ģērbsies mani bērni, saprotu, ka arvien mazāk varu ietekmēt viņu lēmumus. Tādēļ ņemu vērā vissvarīgāko - nodrošināt klasiskas pamatvērtības bērnu garderobē, kas ir kombinējamas ar citiem apģērbiem - džinsas, melnas bikses, klasiki svārki meitenēm, apavi, kāds elegants mētelītis iziešanai uz teātra izrādēm vai koncertiem, adījumi, taču pārējo patiesi varam atstāt bērnu izvēlē.” Kristīne uzsver, ka būdama pusaudzes mamma labi zina, cik pusaudžiem ir svarīgi ievērot aktuālos sezonas trendus: “Pat, ja tas ir teju visiem klasesbiedriem, tāpēc nevajadzētu pretoties viņu kārei pēc kaut kā tāda, kas mums varētu šķist nesaprotams. Ja meitene vēlas būt panku princese, ļaušu viņai tādai būt, kas starp citu, šajā rudens sezonā būs aktuāli. Atcerieties, ka mūsdienās ir feini miksēt stilus - klasiku kopā ar sportisko, īpaši bērnu garderobē.”

“Savukārt, runājot par mazajiem pusaudžiem jeb trīneidžeriem (atvasināts no trīsgadnieks un tīneidžers), kam absolūti pieskaitāms arī mans dēls, svarīgi, lai viņi justos ērti.” Uzsver Kristīne. “Mēs varam viņus pierunāt uz brīdi uzvikt to, kas mums šķiet skaisti, taču viņi klaji par to paudīs savu attieksmi, ja nevarēs brīvi skriet un rotaļāties, tāpēc klasiskas vērtības kā ērtas auduma bikses, džinsi, botiņas, džemperi un vējjakas būs aktuāls vienmēr.”

Kristīne arī pastāv uz to, ka ir vērts vairāk tērēt savu laiku un arī finanses, izvēloties klasiskus pamatapģērbus arī bērnu garderobē no kvalitātiviem materiāliem, kurus iespējams varēs valkāt jaunākais bērns, kad vecākais būs paaudzies.

View this post on Instagram

A post shared by Kristine Virsnite (@kristine_virsnite) on

Mazāk ir labāk!

Labāk mazāk nekā par daudz - šis teiciens ir aktuāls it visās dzīves jomās, arī izvēloties aksesuārus interjeram, tādēļ šoruden TELPU NOFORMĒŠANAS eksperti aicina dot priekšroku kvalitātei un nopirkt mazāk, nekā salikt plauktos neskaitāmus rāmjus un sveces.

Smalkais stils izpaužas dažos noskaņas akcentos - kā ķirsītis uz tortes, un tam piekrīt arī vides stiliste un dekoratore Baibe Prindule-Rence: “Šobrīd aktuāli interjera aksesuārus iekļaut kā fundamentālas un praktiskas detaļas interjerā, un vērtēt ne tikai kā dekoru, jo ir vizuāli estētisks un skaists, bet izvērtēt kā nepieciešamu praktiskai lietošanai. Piemēram, vannasistabas aksesuāri dvieļi, paklājiņš, zobubirstīšu trauks un zobubirstes, ziepju trauks, sūkļi, birstes var veidot saskanīgu ansambli, kur katrs elements par sevi kopā veido mājīgumu. Turklāt, dzīvojot laikā, kad tik daudz runā par zero waste, ilgtspējību un dabai draudzīgu dzīves veidu, zaļā domāšana atspoguļojas arī vides noformējuma tendencēs,” saka Baiba un uzsver, ka pamazām atkāpjas metāli, hroms un plastmasa.

“Savu vietu tirgū nostiprina lins, akmens, otreiz pārstrādāts stikls, koks ar otrreiz izmantotu faktūru, mazliet nolietots, gaišā, vēsā tonī, sizāls, pinumi, sari, zīmoli ar ekosertifikātiem, rimtas krāsas un faktūras. Traukus izvēlies tikai tik, cik nepieciešams tavai ģimenei, un izraugies tos estētiski skaistus, darinātus no akmens masas ar rokas glenojumiem vai glazūru, kur katrs ir kā mazs mākslas dabs. Kopīgas maltītes ir svētki un tās ir jāsvin skaisti, pat ja tās ir tikai trešdienas brokastis.”

View this post on Instagram

A post shared by Baiba Prindule-Rence (@baibaprindule) on

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija