Kā pagatavot mājas pelmeņus

LV Blogeri 9.novembris
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Lai labi garšo!

Sastāvdaļas:

  • Kviešu milti: 450 g
  • Piens: 70 g
  • Minerālūdens: 130 g
  • Eļļa: 30 g
  • Sāls: 3 g
  • Cukurs: 3 g
  • Olas baltums: 0.1 gab
  • Malta gaļa: 500 g
  • Olas: 1 gab
  • Malti melnie pipari: 2 g

Pagatavošana:

  1. Miltos iemaisa sāli, cukuru.
  2. Pielej pienu, minerālūdeni un samaisa.
  3. Pielej eļļu un mīklu kārtīgi izmīca.
  4. Atstāj uz pusstundu atpūsties.
  5. Tikmēr sagatvo pildījumu - maltai gaļai pieliek sāli, piparus, sīki sagrieztus sīplolus un samaisa viendabīgā masā.
  6. Mīklu izrrulē un izspiež aplīšus.
  7. Uz katra apīša lie pildījumu un malas izspiež ciet.
  8. Ja pelmeņus nav paredzēts uzreiz vārīt, tos glabā saldētavā.
  9. Pelmeņus liek vārošā ūdenī un vāra, kamēr tie uzpeld virspusē.

Avots: cookbook.ilaipa.lv

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija