Kā uzkrāsoties sabiedriskajā transportā: 3 vērtīgi meikapa mākslinieces padomi

LV Blogeri 8.janvāris 2020
 
Publicitātes foto
“Mīļās, dāmas, neuztraucieties! Uzkrāsoties var arī mikriņā! Neviens tam īpašu uzmanību nepievērsīs,” saka Latvijā pieprasītā meikapa māksliniece Dita Grauda. Viņa atzīst, ka mikriņā vai trolejbusā to izdarīt nav tik ērti kā mājās pie spoguļa, taču izdarīt būtiskāko var arī neraugoties uz transporta līdzekļa šūpošanos.

1. Lūpu krāsa - vienmēr rokas stiepiena attālumā

“Mēs esam ļoti dažādas. Rīgā var redzēt gan atturīgo skandināvu ietekmi, gan spilgtos toņus, kas raksturīgi austrumu kaimiņiem. Bet būtu lieliski, ja latviešu sievietēm būtu kāda īpaša stila pazīme. Piemēram, bordo lūpu krāsa, saka Dita Grauda, iedrošinot, ka, uzklāt lūpu krāsu nudien var jebkurā laikā un vietā - uzliekot lūpu krāsu mazliet uz pirksta un tad apvelkot kontūru. Tā ir vienkārša, bet ērta metode, lai neizsmērētu lūpu krāsu.

pixabay

2. Latvietēm piestāv pasteļkrāsas

Mēdz teikt - pelēkie latvieši, nekas īpašs - pelēki mati, pelēkas acis. “Patiesībā tā ir ļoti skaista krāsa. Tādu matu krāsu nav iespējams mākslīgi izveidot, tas ir dabisks skaistums, ko vajag novērtēt. Un mums piestāv šie mērenie toņi un pasteļkrāsas. Problēma ir tikai tajā, ka mums pietrūkst šīs pārliecības - mēs esam īpaši. Kas ir ļoti raksturīgi, piemēram, amerikāņiem un, ko vajag kultivēt un attīstīt arī mums,” ir pārliecināta Dita Grauda. Arī pasteļtoņu acu ēnas iederas ikvienas sievietes kosmētikas maciņā un līdzīgi kā lūpu krāsu, nepieciešamības gadījumā tās var uzklāt ar pirkstu. Tikai ļoti svarīgi parūpēties, lai kosmētikas maciņā līdzi vienmēr būtu arī mitrās salvetes pirkstu noslaucīšanai.

pixabay

3. Pudernīca un spogulītis

Un, protams, ikvienas sievietes kosmētikas maciņā jābūt pūdernīcai ar spogulīti, kas viegli un ērti ļauj ietonēt vaigus jebkurā vietā ārpus mājas - gan uz ielas, gan sabiedriskajā transportā. Kopumā Dita Grauda atzīst, ka tas ir pat forši, ka Rīgas stilā ir šīs dažādo kultūru ietekmes un dažādie stili. “Un, saprotams, ka mūs ietekmē arī laikapstākļi un vide - rīdzinieces ir praktiskas un labi saprot, ka nav viegli ar augstpapēžu kurpēm laipot pa peļķēm un Rīgas bruģa. No vienas puses - ir labi, ja vari izkopt vienotu stilu, bet no otras puses mainīgie gadalaiki un ne vienmēr paredzami laikapstākļi liek mainīties un saglabāt elastību arī mums. Tāpēc vienā vārdā var teikt, ka mūsu stils ir dažādība”.

pixabay

Pilsētas stilam piestāv braukšana sabiedriskajā transportā

“Latvijā ir stilīgi braukt ar auto, un īpaši tas raksturīgs vīriešiem, kuri tādejādi apliecina savu statusu. Ieraugot koptu un stilīgu vīrieti sabiedriskajā transportā, pirmā doma parasti ir, ka viņam ar auto kaut kas noticis. Bet to vajadzētu mainīt, jo citur Eiropā jau sen ir pilnīgi normāli pārvietoties ar kājām, velosipēdu vai sabiedriskajā transportā. Tas piestāv pilsētas stilam! Braucot automašīnā, mēs esam stresaināki, neredzam neko citu kā vien citas automašīnas. Tas ir arī dārgāk un nav draudzīgi videi. Turpretī, braucot mikriņā vai tramvajā, var lasīt, skatīties video un pat iepazīties. Sabiedriskajā transportā var vienkārši pavizināties. Satiekamies nevis kaut kur parkā vai kafejnīcā, bet izbraucam vienu apli ar tramvaju! Kāpēc ne? Tā var arī iepazīt pilsētu,” saka meikapa māksliniece.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija