Cepumu recepte romantiskam pārsteigumam - dubultie dālderīši

LV Blogeri 2.februāris
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Cepumu pildījumam var izmantot ikvienu krēmu, kāds vien garšo. Lai līdzsvarotu sviesta cepumu saldumu, šoreiz izvēlējos žāvēto plūmju un kondensētā piena krēmu.

Sastāvdaļas:

  • Smilšu mīkla: 400 g
  • Žāvētas plūmes: 75 g
  • Vārīts iebiezināts piens ar cukuru: 100 g
  • Šokolāde, rūgtā: 100 g

Pagatavošana:

  1. Smilšu mīklu izrullē. Izspiež vai izgriež vēlamās formas cepumus un liek cepties iekpriekš sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādi). Cep, kamēr tie kļūst zeltaini.
  2. Krēmam sablenderē melnās žāvētās plūmes. Ja tās ir cietas vai izžūvušas, tad iepriekš tās jāizmērcē. Arī blenderējot, iespējams, vajadzēs pievienot nedaudz šķidruma (ūdens, sulas utt). Sablenderēto masu samaisa ar vārītu iebiezināto pienu.
  3. Krēmu iesmērē starp divām cepumu pusītēm.
  4. Izkausē šokolādi. (To drošāk darīt ūdens peldē, tas ir, trauku ar kausējamo šokolādi ieliek katliņā ar ūdeni un karsē. Svarīgi uzmanīt, lai ūdens neiešļakstās šokolādē.) Cepumu sāniņus iemērc izkausētajā šokolādē un novieto uz restītēm vai kādas citas piemērotas virsmas, kamēr šokolāde sastingst.

Ja cepumu mīklu ir vēlme gatavot pašiem, smilšu mīklas recepte atrodama šeit

AVOTS

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija