Tradicionāli gardās biezpiena mājiņas

LV Blogeri 16.februāris 2020
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Pagatavo un nobaudi!

Sastāvdaļas:

  • Biezpiens: 360 g
  • Saldais krējums: 300 g
  • Cukurs: 45 g
  • Cepumi: 360 g
  • Marmelāde: 100 g
  • Šokolāde, rūgtā: 100 g

Pagatavošana:

  1. Biezpienu sablederē kopā ar cukuru. Masā iemaisa 200 g saldā krējuma un to sakuļ līdz izveidojas bieza, smērējama masa.
  2. Marmelādi sagriež gabaliņos un iemaisa gatavajā biezpiena masā.
  3. Tālāk ķeras pie mājiņu gatavošanas: uz cepuma uzliek palielu kaudzi biezpiena masas un tad no abiem sāniem to piespiež ar diviem citiem cepumiem, izveidojot tādu kā vigvamu.
  4. Kad visas cepumu mājiņas gatavas, uzkarsē 100 g saldā krējuma. Bļodiņā šokolādi salauž gabaliņos un uz tiem uzlek uzkarsēto saldo krējumu. Šokolādes un saldā krējuma masu intensīvi maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. To uzlej uz mājiņas jumta.
  5. Cepumu mājiņas ieliek ledusskapī, lai tās sastingst un ir griežamas.

AVOTS

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija