Brokastu eksperiments: omlete baltmaizes groziņā

LV Blogeri 1.aprīlis
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Omleti katrs var bagātināt kā vēlas, desas vietā izmantot no iepriekšējās ēdienreizes pāri palikušu vārītu vai ceptu gaļu. Tāpat var gatvot omleti ar dārzeņiem, piemēram, zaļajiem zirnīšiem. Maizes groziņus vēlams cept vidēji karstā cepeškrāsnī. Ja temperatūra būs par augstu, tad var gadīties, ka maizes maliņas sāks svilt, bet omlete viducī vēl nebūs izcepusies.

Sastāvdaļas:

  • Tosatermaize: 6 gab
  • Olas: 4 gab
  • Piens: 75 g
  • Sāls: 2 g
  • Malti melnie pipari: 1 g
  • Desa: 100 g
  • Siers: 50 g

Pagatavošana:

  1. Baltmaizes šķēles izrullē ar mīklas rulli un katru no tām ieklāj ar sviestu vai eļļu ietaukotā mafinu formiņā. Nogriezt vai nenogriezt maizes garoziņu ir gaumes jautājums. Tāpat arī formas ietaukošana. Ja tā ir silikona, tad var iztikt arī bez ietaukošanas, jo pie tās maizes groziņš nepielips. Taču sviestā apcepta baltmaize ir tik garšīga, tāpēc es ar sviestu ietaukoju arī silikona formu.
  2. Maizes šķēli izspaida ar pirkstiem pa formas iekšpusi, lai izveidotos groziņu forma.
  3. Bļodā viegli sakuļ olas, pielej pienu, iemaisa šķipsniņu sāls, piparus un, ja vēlas, tad arī citas garšvielas. Desu sagriež strēmelēs vai kubikos.
  4. Katrā maizes groziņā ieliek desas gabaliņus, ielej tajā olu masu un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
  5. Pēc aptuveni 5 minūšu cepšanas uz katra groziņa uzber sarīvētu sieru un turpina cepšanu vēl aptuveni 7-10 minūtes (laiks atkarīgs no groziņa lieluma.)

Avots

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija