Vajadzēs:
- Fazer Gardā Tostermaizi,
- 3 palielus ābolus,
- cukurs,
- 1 ēd.k. kartupeļu cietes,
- ⅓ paciņas sviesta un kanēlis.
Pagatvošana:
Lai pagatavotu ābolu rullīšu “mīklu”, ņemiet tostermaizi, nogrieziet 10 šķēlēm visas maizes garoziņas un tad ar mīklas rulli izrullējiet tās plānas. Pāri palikušās maizes garoziņas pēc tam var izmantot kā pamatu grauzdiņiem, ko pielikt pie salātiem vai krēmzupas. Garoziņas griezt un rullēt maizi ar mīklas rulli noteikti būs aizraujošs darbs mazākajiem palīgiem virtuvē.
Kad maizēm garoziņas nogrieztas, nomizojiet 3 nelielus ābolus un sagrieziet gabaliņos, katliņā uzkarsējiet 100g ūdens līdz burbulim, pievienojiet 1 ēd.k. cukura, tik pat kartupeļu cietes un kanēļa, pavisam nedaudz vaniļas ekstrakta. Visu rūpīgi samaisiet un beriet katliņā ābolus, ļaujiet, lai tie uzsūc sevī garšas un nedaudz karamelizējas.
Tikmēr otrā katlā kausējiet sviestu - 1/3 paciņas kopā ar 1 ēd.k. kanēļa un 2 ēd.k. cukura, kad viss izkusis, ņemiet nost no uguns.
Uz izrullētās maizes šķēles kārtojiet vidū karamelizētos ābolus, veidojiet rullīti, tad to iemērciet izkausētā sviesta, kanēļa un cukura labumiņā, lieciet cepešpannā uz cepampapīra.
Kad rullīši sagatavoti, cepiet tos aptuveni 15-20 minūtes 180 grādus karstā cepeškrāsnī.
Pasniedziet tostermaizes ābolu rullīšus siltus kopā ar gardu tēju. Ļaujiet bērniem saimniekot virtuvē, tad ikviens ēdiens viņiem garšos vēl vairāk, jo būs pašu gatavots.
Receptes autors: @myfoodbloger
Komentē