Pagatavo pats: ķirbju maize

LV Blogeri 19.aprīlis
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Maizi var izcept arī no ķirbjiem un sūkalām. Protams, bez miltiem un rauga neiztikt, bet tieši ķirbis un sūkalas dod skaisto krāsu un patīkamo tekstūru.

Sastāvdaļas:

  • Ķirbju biezenis: 225 g
  • Cukurs: 15 g
  • Kviešu milti: 500 g
  • Sūkalas: 225 g
  • Eļļa: 25 g
  • Sausais raugs: 5 g
  • Sāls: 10 g
  • Sēklu maisījums: 100 g

Pagatavošana:

  1. Siltu ķirbju biezeni samaisa ar siltām sūkalām, pielej eļļu, pieber cukuru un sauso raugu. Pirms bērt klāt raugu, jāpārliecinās, vai masa nav par karstu. Pie 50 grādu temperatūras raugs iet bojā.
  2. Citā bļodā miltus sajauc ar sāli un tad tos iesijā ķirbju masā, pamazām maisot un beigās arī mīcot mīklu. Bļodu ar mīklu apsedz ar dvieli un atstāj rūgt aptuveni 1,5 stundas.
  3. Uzrūgušajā mīklā iemaisa sēklas un no mīklas izveido kukulīšus (ja nepieciešams, izmanto vēl miltus) vai arī mīklu ieliek cepamā formā ar augstām malām. Tāpat šo maizi var cept maizes krāsniņā.
  4. Cep aptuveni 1 stundu un 15 minūtes līdz kukulītis kļuvis zeltaini brūns.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija