Papildini ziemas krājumus ar eksotisko tomātu-ananasu mērci

LV Blogeri 4.septembris
 
Coockbook
Ilze Šteinfelde
 
Dārzeņu kombināciju var variēt, vai atteikties, piemēram, no persikiem, ja tie nav pa rokai. Arī sāli, cukuru, etiķi um piparus labāk likt pēc garšas

Sastāvdaļas:

  • Tomāti: 2000 g
  • Burkāni: 200 g
  • Sīpoli: 200 g
  • Paprika: 200 g
  • Persiki: 1 gab
  • Cukurs: 100 g
  • Sāls: 30 g
  • Malti melnie pipari: 2 g
  • Vīnogu etiķis: 50 g
  • Kartupeļu ciete: 18 g
  • Konservēti ananasi: 565 g

Pagatavošana:

Tomātus, sīpolus, papriku un burkānus sagriež nelielos gabaliņos. Liek katlā vārīties. Kad maisījums sāk vārīties, pieliek sāli un cukuru.

Vāra 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pēc tam pieber gabaliņos sagrieztus persikus un turpina vārīšanu (Ja tie ir ļoti cieti, tad var likt katlā jau uzreiz kopā ar visiem dārzeņiem.)

Pēc aptuveni 10 minūtēm katlā pieber konservēto ananasu gabaliņus (no 1 bundžas (-ām) 565g) . Ananasu šķidrumā (aukstā) iemaisa kartupeļu cieti. Kad ananasi vārījušies aptuveni 5 minūtes, vārījumam pielej etiķi, pieber piparus un iemaisa cietes šķīdumu. Maisa, kamēr sāk vārīties.

Kad vārījums uzmet burbuli, karstu pilda tīrās burciņās.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija