Piemīlīgie kabaču keksiņi

LV Blogeri 14.septembris
 
Cookbook
Ilze Šteinfelde
 
Izmēģini kabaču keksiņu recepti jaunam garšu piedzīvojumam.

Sastāvdaļas:

  • Olas: 2 gab
  • Cukurs: 130 g
  • Eļļa: 70 g
  • Jogurts: 120 g
  • Kabači: 160 g
  • Kviešu milti: 180 g
  • Brūnais cukurs: 90 g
  • Kakao pulveris: 20 g
  • Soda: 9 g
  • Cepamais pulveris: 5 g
  • Kanēlis, malts: 3 g
  • Sviests: 170 g
  • Vārīts iebiezināts piens ar cukuru: 300 g
  • Krustnagliņas : 4 gab

Pagatavošana:

Olas saputo ar balto cukuru, tad pieputo eļļu, jogurtu un šajā masā iemaisa uz vidējās rīves sarīvētus kabačus.

Citā bļodā sajauc miltus, brūno cukuru, kakao, sodu (1 tējkaroti ar kaudzi), kanēli un cepamo pulveri (1 tējkaroti bez kaudzes). Miltu masu iemaisa olu un kabaču masā.

Mīklu ielej mafinu formiņās un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja iedurtot to keksiņā, pie tā nekas nepielīp, keksiņš ir gatavs. Manā cepeškrāsnī vajadzēja cept aptuveni 20 minūtes

Atdzesētiem keksiņiem uzliek krēma "cepurītes". Krēmu gatavo, saputojot sviestu ar karamelizētu kondensēto pienu.

Ja keksi ir lieli vai vidēji lieli, tad tiem var izdobt viduci un arī tajā iepildīt krēmu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija