Palutini sevi ar vieglo siera kūku

LV Blogeri 11.oktobris 2020
 
Cookbook
Ilze Šteinfelde
 
Kas gan var labāk piestāvēt tējas vai kafijas tasei kā siera kūkas gabaliņš? Ja vēl tā ir tik garda kā šī, mazie svētku noskaņa un īpaša atmosfēra pat darba dienas vakarā garantēta.

Sastāvdaļas:

  • Šokolāde, baltā: 300 g
  • Šokolāde, rūgtā: 25 g
  • Sviests: 50 g
  • Saldais krējums: 500 g
  • Cukurs: 0 g
  • Cepumi: 150 g
  • Svaigais siers: 200 g
  • Vaniļas cukurs: 15 g
  • Augļi vai ogas: 150 g

Pagatavošana:

Sviestu un šokolādi izkausē, cepumus sadrupina un pievieno sviesta un šokolādes masai.

To izklāj pa pannu un ieliek ledusskapī atdzesēties.

Krēmam saputo saldo krējumu, samaisa ar svaigo sieru, izkausē balto šokolādi.

Visas trīs masas sajauc un pievieno svaigas ogas.

Masu pārlej pāri cepumu masai.

Cep īsu brīdi.

Pēc tam atdzesē ledusskapī.

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Man jautājums: cik ilgi un kādos grādos jācep kūka? Paldies.

28.oktobris 2020 Atbildēt

Šo kūku cep īsu brīdi (aptuveni 5-7 minūtes uz 200 grādiem). Atdzesē un pēc tam ieliek ledusskapī uz pāris stundām līdz pilnīgai atdzišanai. Tas ir ideāls deserts karstai vasaras dienai.

30.oktobris 2020 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija