Kārums: vafeļu konfektes ar pārsteigumu

LV Blogeri 15.februāris
 
Cookbook
Ilze Šteinfelde
 
Pašgatavotas konfektes, kurās var paslēpt dažādu pildījumu, piemēram, riekstus, kompota ķiršus, sukādes, rozīnes, rumā mērcētas plūmes, marmelādes gabaliņus. Tā kā konfektes top no gatavajiem vafeļu cepumiem, tad to gatavošana ir vienkārša un ātra.

Sastāvdaļas:

  • Vafeļu cepumi: 250 g
  • Kafijas krējums: 55 g
  • Kakao pulveris: 15 g
  • Šokolāde, rūgtā: 100 g

Pagatavošana:

Vafeles sasmalcina.

Sasmalcinātajām vafelēm pievieno aptuveni 2 ēdamkarotes kakao un samaisa.

Uzkarsē kafijas krējumu, bet nevāra. Karsto krējumu ielej vafeļu kakao masā.

Masu samīca un pagaršo. Ja gribas šokolādīgāku masu, pieber vēl kakao. Bet, ja masa šķiet par maz salda, pieber pūdercukuru.

No masas veido bumbiņas. Ja masa ir drupena, pielej vēl saldo krējumu. Ja vēlas, tad bumbiņas viducī var ieslēpt riekstu, kompota ķirsi, rumā mērcētu plūmi utt.

Sagatavotās bumbiņas ieliek ledusskapī uz pāris stundām.

Ūdens peldē izkausē šokolādi. Atdzesētās bumbiņas iemērc šokolādē. Ja tās vēlas rotāt ar riekstiem, cukura pērlītēm vai ko citu, tad šis ir īstais brīdis to darīt.

Gatavās bumbiņas atkal ieliek ledusskapī.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija