Kūka "Putna piens" ar mannā māmiņdienai

LV Blogeri 8.maijs
 
Cookbook
tl tautaruna.lv
 
Kas gan ir svētki bez kūkas? Bet māmiņdienai un pavasarim jo īpaši piestāv vieglas kūkas. Un, kas gan ir vieglāks par putna pienu?

Sastāvdaļas:

  • Kviešu milti: 160 g
  • Cukurs: 450 g
  • Sviests: 300 g
  • Olas: 4 gab
  • Kakao pulveris: 100 g
  • Vaniļas cukurs: 12 g
  • Cepamais pulveris: 12 g
  • Piens: 800 g
  • Sāls: 2 g
  • Mannā: 130 g
  • Rīvēta apelsīna miza: 80 g
  • Saldais krējums: 50 g

Pagatavošana:

Biskvītam olas saputo ar sāli, pieliek 200 g cukura un vaniļas cukuru.

130 g sviesta samaisa ar izsijātiem miltiem, cepamo pulveri un pāris ēdamkarotēm pienu.

To pievieno olu maisījumam un visu sajauc kopā.

Mīklu sadala divās daļās. Vienai pieliek 40 g kakao, otra paliek, kāda ir.

Katru biskvīta kārtu izcep atsevišķi.

Krēmam katliņā, uz lēnas uguns, karsē pienu,150 g cukuru un mannā līdz masa sāk biezēt.

Tad noņem katliņu no uguns un ļauj tam atdzist.

Puto 300 g sviestu, pievienojot citrona sulu un citrona miziņu.

Kūkas pamatnē liek tumšo biskvīta kārtu, tai virsū krēmu, tad gaišo biskvīta kārtu.

Ieliek ledusskapī atdzesēties.

Kad torte sastingusi, pārlej ar glazūru, ko gatavo no 80 g cukura, 40 g sviesta, saldā krējuma, ko uz nelielas uguns izkausē un samaisa ar atlikušo kakao.

Torti aplej ar atdzisušu glazūru un liek atpakaļ ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Kur palika apelsīna miza?[Rīvēta apelsīna miza: 80 g]...Un, kur radās citrons?

11.maijs Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija