Pieci izcili produkti, ko izmantot sejas masku pagatavošanai

Mode un stils 25.novembris 2018
 
Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency
Rita Lazda
 
Lai gan veikalu plauktos atrodams liels daudzums dažādu sejas ādas kopšanas produktu, daudz ko varam pagatavot no tā, kas atrodams mājās. Šoreiz apkopojām piecus produktus, kas lieliski noder sejas masku pagatavošanai.

#AVOKADO

Avokado ir viens no tiem produktiem, kura sastāvā atrodamas gan organismam nepieciešamās taukvielas, gan vitamīns A un E. Tas ir perfekts produkts mitrinošas sejas maskas pagatavošanai. To var izmantot gan vienu pašu, gan nelielā daudzumā tam pievienojot mandeļu vai kokosriekstu eļļu. Savukārt, sejas ādas attīrīšanai tas jāsajauc kopā ar olu dzeltenumu.

VIDEO: avokado sejas maskas pagatavošana

# MEDUS

Medus ne vien labi garšo, bet savu īpašību dēļ noder arī sejas masku pagatavošanai. Aukstajos ziemas mēnešos tas palīdzēs mitrināt sauso sejas ādu, novērst sejas ādas iekaisumu. Lai pagatavotu mitrinošu sejas masku sajauc pāris tējkarotes medus ar grieķu jogurtu un uz 20-30 minūtēm uzklāj uz sejas. Pēc tam visu noskalo ar siltu ūdeni.

VIDEO: medus un olīveļļas sejas maskas pagatavošana

# AUZU PĀRSLAS

Šis noteikti ir viens no produktiem, kurš noderēs gan skrubja, gan mitrinošas sejas maskas pagatavošanai. Sajaucot sasmalcinātas auzu pārslas kopā ar olu baltumu izveidosies skrubis, ar kuru atbrīvoties no sausās ādas plēksnītēm. Sajaucot to ar tējkaroti grieķu jogurta un medus izveidosies mitrinoša sejas maska.

VIDEO: auzu pārslu sejas maskas pagatavošana

#BANĀNI

Banāns ir ne vien garda un veselīga uzkoda, bet arī produkts, ko ikdienā izmantot sejas masku pagatavošanā. Tajā esošais A vitamīns palīdz cīnīties ar sausas sejas ādas problēmām. Sajaucot glāzi sablenderēta banāna ar pāris tējkarotēm grieķu jogurta un 1/2 tējkarotes mandeļu eļļas, izveidosi mitrinošu sejas masku.

VIDEO: kā pagatavot sejas masku no banāniem

#ZEMENES

Lai gan rudens un ziema nav zemeņu laiks, tomēr vasarā šis būs viens no vērtīgākajiem produktiem, kas noderēs sejas kopšanai paredzēto produktu pagatavošanai. Tajā esošais C vitamīns palīdzēs cīnīties ar ādas bojājumiem. Sajauc sauju sablenderētu zemeņu ar trim tējkarotēm citronu sulas, tējkaroti medus un izveido sejas masku, ko klāj uz sejas un pēc 15 minūtēm noskalo ar siltu ūdeni.

VIDEO: zemeņu sejas maskas pagatavošana

* Rakstā izmantota informācija no Mouthsofmums.com

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija