9 mīti un patiesība par botulīna injekcijām

Mode un stils 14.marts 2019
 
Scanpix
Santa Raita
 
Pasaulē jau vairāk nekā 40 gadu miljoniem cilvēku novecošanās vizuālo pazīmju novēršanai izmanto botulīna toksīna injekcijas, jo tās atbrīvo no grumbām un ļauj izskatīties jaunākiem. Tomēr sabiedrībā joprojām klīst dažādi mīti par šo procedūru, un tos kliedēt palīdz Latvijas Ārstu kosmetologu asociācijas speciālisti.

1. MĪTS: Botulīna toksīnu izmanto tikai estētiskajā medicīnā

PATIESĪBĀ botulīna injekcijas izmanto arī ārstniecībā. Visplašāk to lieto bērnu cerebrālās triekas, muskuļu distonijas un muskuļu raustīšanās ārstēšanā, kā arī pēc insulta spasticitātes simptomu mazināšanā, arī dažādu muskuļu distoniju ārstēšanai.

2. MĪTS: Botulīna injekcija ir ķirurģiska procedūra

PATIESĪBĀ procedūras laikā netiek veikti iegriezumi, tā ir parasta injekcija ar ļoti smalku adatiņu. Tai nav nepieciešama speciāla sagatavošanās, anestēzija vai atveseļošanās laiks.

3. MĪTS: Botulīna injekcijas ir sāpīgas un izraisa daudz blakusparādību

PATIESĪBĀ botulīna injekcijas nav sāpīgākas par jebkuru citu injekciju ar smalku adatiņu, un pacienti tās salīdzina ar oda kodumu.

* Blakusparādības visbiežāk rodas no nekvalitatīvas un nepareizas injekciju veikšanas, tāpēc svarīgi izvēlēties sertificētu speciālistu, kurš strādā ar drošu preparātu.

4. MĪTS: Botulīna injekcijas ir dārgas un nepieejamas

PATIESĪBĀ injekcijas ir pieejamas visās labākajās Latvijas plastikas un dermatoloģijas klīnikās. To cena ir atkarīga no nepieciešamā botulīna daudzuma un ārsta darba.

5. MĪTS: Lai veiktu botulīna toksīna injekcijas, jābūt vismaz 30 gadus vecam

PATIESĪBĀ botulīna injicēšanai nepastāv vecuma ierobežojuma. Bērnu cerebrālās triekas ārstēšanai to lieto jau bērniem no divu gadu vecuma. Estētiskajā medicīnā ētisku apsvērumu dēļ injekcijas iesaka izvēlēties no 18 gadu vecuma.

6. MĪTS: Efekts redzams uzreiz pēc injekcijas

PATIESĪBĀ botulīna injekciju iedarbība ir pakāpeniska un individuāla. Pirmo efektu var sajust jau nākamajā dienā, bet maksimums tiek sasniegts apmēram divu nedēļu laikā. Tas nodrošina arī procedūras diskrētumu, jo apkārtējiem liek domāt, ka jūs vienkārši izskatāties jo dienas jo labāk.

7. MĪTS: Botulīna injekcijas seju padara līdzīgu maskai

PATIESĪBĀ katram cilvēkam par skaistumu ir atšķirīga izpratne. Pirms injekcijas sarunā ar ārstu ir jāmēģina precīzi izskaidrot, ko tieši vēlaties panākt un kam, jūsuprāt, nevajadzētu parādīties. Maskas efekts var rasties, ja injicēta nepareiza deva botulīna vai izvēlēta neatbilstoša injekcijas vieta, vai sarunā ar ārstu nav saskaņotas vēlmes ar iespējām. Tāpēc injekcijas ir svarīgi veikt pie pieredzējuša un kvalificēta speciālista, kurš izmanto drošu preparātu.

*45% sieviešu izvēlas izmantot iespēju iegūt pilnīgi gludu seju.

8. MĪTS: Botulīna toksīna iedarbība ir mūžīga

PATIESĪBĀ injekciju iedarbība ilgst vidēji 6 līdz 12 mēnešus. Tas ir tāpēc, ka botulīns tikai uz laiku bloķē nervu impulsu pārvadi muskuļos, kas atjaunojas dabiskā veidā, un muskulis atsāk darboties.

* Klīniskie pētījumi rāda, ka pēc atkārtotām injekcijām efekts ir noturīgāks un ilgāks, jo konkrētajā zonā muskuļi atslābst un zūd pieradums veidot noteiktas sejas izteiksmes.

9. MĪTS: Pacientam var rasties atkarība no botulīna toksīna injekcijām

PATIESĪBĀ ir pierādīts, ka fizioloģiski šis preparāts atkarību neizraisa, bet vēlme labi izskatīties nav atkarīga no injekcijām.

***

DER ZINĀT!

Latvijas Estētiskās medicīnas asociācijas mājaslapā lema.lv ir izveidots sertificēto ārstu saraksts, kuri ir izgājuši atbilstošu sertifikācijas procesu un pie kuriem skaistuma injekcijas veikt ir droši

Neprofesionāli veiktas injekcijas var novest pie ķermeņa daļu atrofijas, akluma vai pat nāves

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija