Karstākās šīs vasaras modes tendences

Mode un stils 19.maijs 2019
 
Publicitātes foto
Vasaras mode viennozīmīgi ir pārņēmusi veikalu plauktus un skatlogus, tomēr reizēm piedāvājums ir tik plašs un pārbagāts, ka kļūst grūti orientēties, kas īsti ir modē. Vēl jo vairāk, grūti ir saprast, kurš trends ir piemērots konkrētiem figūras tipiem. Vai apaļīgas jeb plus size figūru īpašnieces drīkst vilkt košas, rakstainas drēbes, leoparda rakstus? Jā, var! Tu vari būt pati pilnība neatkarīgi no ķermeņa aprisēm! Lai neapjuktu plašajā piedāvājumā stiliste un bloga morethansize.com autore Indra Salceviča un modes dizainere Dace Bahmane skaidro un nodemonstrē, ko vilkt un no kā labāk izvairīties šajā sezonā.

Kas šovasar modē?

Runājot par vasaras trendiem, ir jāatceras, ka ir modes tendences, kurus sauc par sezonāliem, proti, tādi, kas aktualizējas konkrētā sezonā, piemēram, ziemā tie ir kažoki, bet vasarā noteikti safari stila apģērbi un jūrnieku strīpas, kā arī bohēmas stilam raksturīgie viegli ziedotie vai caurās vīles tehnikā darinātie izšuvumi. Tāpat arī viegls un gaisīgs, nepiespiests tēls, kurš roku rokā iet ar aktuālajām salmu cepurēm, romiešu stila sandalēm jeb siksniņkurpēm un zelta rotaslietām.

Šie vasaras trendi savā būtībā ir nemainīgi no gada uz gadu, līdz ar to attiecīgā stila lietas iegāde var būt arī investīcija, jo dizaina ziņā tā ik sezonu piedzīvo “reinkarnāciju”. Šīs vasaras viena no nesaprotamākajām un dīvainākajām modes tendencēm viennozīmīgi ir saucamie riteņbraucēju šorti, kurus ikdienā nēsāt atļausies tikai īstas modes dāmas. To ienākšana modē ir nudien pārsteigums un, izvēloties šo apģērbu, būtiski būtu ievērot noteikumu, ka šos šortus nevalkājam ar īsiem krekliem un croptopiem, (jeb saīsināta garuma T kreklu), bet gan ar garākām žaketēm vai krekla blūzēm.

Kopumā mode šogad priecē ar dažādību, kas vēl jo vairāk uzsver to, ka modē ir personība un personībai raksturīgs stils vienmēr būs aktuālākais.

Modē personība

Pastāv viedoklis, ka tādu stilu un apģērbu, kādu izvēlas slaida auguma cilvēki, apaļīgiem cilvēkiem nevajadzētu valkāt. Salceviča un Bahmane nojauc šo iesakņojušos viedokli un pierāda, ka stils ir ikvienam, kā arī - robežas ikdienas modē jau sen ir nojauktas.

Leoparda zīmē

Šobrīd modē ļoti populārais leoparda raksts komplektā ar vieglu puloveru tropiskos rakstos rada ļoti siltu un rotaļīgu tēlu. Padoms: izmanto rakstu sev par labu! Leoparda raksts pēc savas būtības nedaudz palielina formas apjomu, tādēļ tas lieliski ļauj koriģēt auguma proporciju. Ja esi ar smalkiem gurniem, svārkos to apjoms palielināsies, savukārt, ja esi plus size, tas tev spēlēs par labu, jo, akcentējot gurna līniju, vizuāli sašaurināsies vidukļa līnija.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Laužam stila likumus ar neparastiem savienojumiem

Vai kleita ir valkājama kā gara blūze virs biksēm? Ar kedām vai augstpapēžu kurpēm? Jā! Modē ir neparastas stila kombinācijas. Modē ir uzdrīkstēšanās! Izvēloties kleitu ar klasiskā stila laiviņām, rodas ļoti “pareiza stila” versija, savukārt, uzvelkot kleitu kā blūzi, tavs tēls kļūs daudz radošāks un oriģinālāks. Nebaidies eksperimentēt!

Romantiskais sports

Vai sports mēdz būt romantisks? Jā! Lai gan "Chanel" modes nams bija pirmais, kurš šokēja sabiedrību, “iznesot” sporta apavus ikdienas un svētku modes saulītē, šobrīd bez sportiska stila ielas apaviem nav iedomājama teju nevienas sievietes garderobe. Līdz ar to droši var apgalvot, ka sports ir iekarojis stabilas aktualitātes pozīcijas, tādējādi tas diezgan organiski saplūst ar citām stila aktualitātēm, piemēram, boho. Padoms: izvēloties košus un rakstainus apģērbus, atceries, ka tie ir ļoti aktuāli, tādēļ tie “jāatjauc” ar vienkrāsainām detaļām un aksesuāriem, lai stils būtu tīrs un ieturēts. Ja valkāsi šādu apģērbu kopā ar raibiem aksesuāriem, tu riskē atbilst teicienam “kas par daudz, tas par skādi”.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Tikko lasīju ,ka 2019. gadā modē nav riteņbraucēju šorti un leoparda apdrukai līdzīgie auduma tērpi???

23.maijs 2019 Atbildēt

Meitenes var aizvest no laukiem ,bet laukus no meitenem-ne.

13.jūnijs 2019 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija