9 matu triki, kas palīdzēs saglabāt frizūru lietainā dienā

Mode un stils 31.jūlijs 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Mitrā laikā sievietes centieni saglabāt frizūru var kļūt par īstu murgu. Lai gan no mitruma būs grūti izvairīties, pastāv daži nelieli triki, kā šajā lietainajā vasarā likt matiem izskatīties labi.

1. Izvairies no mitruma

Lietussargs pasargās no lietus, taču ne no mitruma. Mitrums liek matiem pieplakt un sačirkoties. Lai no tā izvairītos, jācenšas pēc iespējas mazāk laika pavadīt ārā, kad līst lietus. Ja tomēr ir kur jādodas, velc kapuci vai cepuri. Lai gan tās matus pieplacinās, tos būs iespējams vieglāk sakārtot iekštelpās, nekā pēc tam, kad tiem klāt būs ticis mitrums.

2. Kārtīgi izžāve matus ar fēnu

Pirms dodies ārā lietainā laikā, kārtīgi izžāve matus ar fēnu. Saulainā dienā pāris mitras šķipsnas nekaitēs, bet, kad ārā līst, kaut viena neizžāvēta šķipsna liks matiem spuroties.

3. Piesardzīgi ar matu kopšanas līdzekļiem

Mitrums liek matu kopšanas līdzekļiem reaģēt citādi. Ierastais matu kopšanas līdzekļu daudzums lietainā dienā var radīt problēmas. Matos iepūt pavisam nedaudz matu lakas, lai tos savaldītu, taču neaizraujies.

4. Izvēlies matu kopšanas līdzekļus ar jūras sāli

Dažādi matu kopšanas spreji ar jūras sāli palīdz mitrināt matus. Tie matiem liek izskatīties, kā tikko pēc pludmales. Būtībā tos lietojot lietainā dienā, cīnīsies pret mitrumu ar mitrumu.

5. Sasien matus nekārtīgā copē

Lietainā laikā šī, tā dēvētā "slinko meiteņu" frizūra, ir grūti izjaucama, jo parasti tieši tās "nekārtīgais" izskats, padara to pievilcīgu. Pat prinča Harija sievai Meganai Mārklai šī ir ļoti iecienīta frizūra, dodoties vizītēs.

PPE/SIPA/LETA

Lai priekšēji mati nespurotos, vari tos ar mazām matu gumijām sastiprināt un iekļaut copē. Lai padarītu savu tēlu interesantāku, izmanto krāsainas matu gumijas, vai pieskaņo to krāsu apģērbam.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ja priekšējo matu garums ļauj, vari tos vienkārši savirpināt un piestiprināt ar matu sprādzēm.

Ekrānuzņēmums no YouTube

6. Izmanto matu taisnotāju

Pat ja parasti neizmanto matu taisnotāju, šī būs īstā reize to darīt, lai mati būtu taisni. Pirms taisnošanas, eksperti iesaka matus ieziest ar serumu, kura sastāvā ir silikons, lai aizsargātu matus no mitruma.

7. Saloko matus

Ja zini, ka mati mitrumā tāpat salokosies, ieveido lokas jau mājās pirms to apspēj mitrais gaiss.

8. Sapin bizes

Bizes lieliski palīdzēs saglabāt izskatu dienā, kad mitrais gaiss "gribēs" ķerties pie taviem matiem. Bizes gan pin kārtīgi un stingri, jo tik populārās "nekārtīgās" bizes zaudēs savu skatu, tāpēc tās labāk atstāj saulainām dienām.

Atceries! Jo sprogaināki mati, jo ciešākām jābūt bizēm.

9. Izvairies no matu sukām

Lietainā dienā dod priekšroku ķemēm ar retiem sariem, jo matu sukas mitros matus tikai sapūkos.

Avots 1

Avots 2

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija