Modes blogere iesaka siltas lietas, ko vajag noķert ziemas izpārdošanā

Mode un stils 21.janvāris 2020
 
Publicitātes foto
Lai gan ziema šogad nav tradicionāli auksta un sniegota, tomēr vējainais un mitrais laiks liek justies ne mazāk vēsi, tāpēc aktuāls kļūst jautājums – kā ģērbties, lai būtu gan silti, gan izskatītos labi? Ja Tavā garderobē vajadzīgs stilīgi-sildošs papildinājums – džemperis, mētelis, zābaki, virsdrēbes vai termoveļa – šobrīd notiekošās ziemas izpārdošanas ir īstais brīdis, kad #vajag iegādāties nezūdošas vērtības šai un arī nākamajai sezonai. Plašāk par ziemas modes tendencēm un ieteikumiem dalās tirdzniecības centra (t/c) “Domina Shopping” modes blogere Anete Ozoliņa.

1. Kļošenes un biezās zoles - ziemas garderobē dominē 70-to un 90-to gadu mode

Mode atgriežas un šobrīd aktuāls ir 70. gadu stils - kļošenes, vestes, bītlenes, garas jakas, velvets un silti zemes toņi. Joprojām modē ir garās jeb maxi kleitas, A formas plisēti svārki, vizuāli pagarinošas bikses, bantes un tvīds. Šosezon vari atļauties spēlēties ar faktūrām un rakstiem.

Arī 90. gadu mode savā popularitātē neatkāpjas, un tā sniedz mums panku ērtumu - saplēsti džinsi, mūzikas grupu T-krekli, kārtu kārtas ar džinsu un rūtiņām, kā arī nedaudz agresīvie zābaki ar biezo zoli. Ļoti aktuāli ir arī adījumi - gan apjomīgas un masīvas šalles, gan smalki adījumi. Viena no ērtākajām šīs sezonas aktualitātēm ir adītas bikses - tās var būt platas vai savilktas ap potīti, bet īpaši stilīgi izskatīsies kostīmā ar tādu pašu vai līdzīgu džemperi.

2. Kārtu kārtām. Bītlene zem kleitas

Bērniem iesaka vilkt drēbes vairākās kārtās, kā sīpolam, lai nepieciešamības gadījumā kādu no kārtām var novilkt. Ne velti, jo vairāki auduma slāņi palīdz saglabāt ķermeņa siltumu. Tāpēc arī salīgām jaunkundzēm Anete iesaka kombinēt vairākas apģērbu kārtas, lai būtu silti un patīkami ikdienā. Šosezon joprojām aktuālas ir bītlenes. Tās lieliski izskatās ne tikai kopā ar žaketi vai jaku, bet arī pavilktas zem kleitas. Turklāt tās sildīs kaklu un pasargās no saaukstēšanās.

Publicitātes foto

3. Kas lācītim vēderā jeb pievērs uzmanību auduma sastāvam

Ziemas periodā būtiska nozīme ir auduma sastāvam. Siltāki džemperi, svārki un jaciņas, kuru sastāvā ir dabīgā vilna, būs pareizā izvēle. Pērkot virsdrēbes, pārbaudi, vai to sastāvā ir dabīgi materiāli, jo tieši vilnas mēteļi un dūnu jakas visefektīvāk pildīs savu funkciju drēgnajā un aukstajā gadalaikā. Šoziem modē stepētās dūnu jakas - jo lielākas un apjomīgākas, jo labāk.

Publicitātes foto

4. Apavi ar biezo zoli vai zābaki pāri celim

Nereti dzirdēts teiciens: galvenais, lai kājām būtu silti! Un tā arī ir. Ja dod priekšroku bezpapēžu ziemas zābakiem, pārliecinies, vai siltinājums ir dabīgs, jo tieši tas sildīs visvairāk. Ja laikapstākļi lutina un nav plānota gara pastaiga, biezos ziemas zābakus lieliski aizstās šosezon aktuālie zābaki ar biezāku zoli, jo aukstums nāk no zemes un ar biezu zoli pēdas tik ātri salt nesāks. Savukārt, ja ziemas periodā vēlies valkāt īsus svārkus, vari droši izvēlēties garos zābakus virs ceļa, kas ļoti efektīvi darbosies kā biezākas zeķubikses.

Publicitātes foto

5. Kas piemērotāks - zeķubikses, legingi vai termoveļa?

Lielisks sabiedrotais bargā ziemā ir termotērps, kas sastāv no legingiem, krekla ar garām piedurknēm un zeķēm. Visbiežāk šo termotērpu izmanto vilkšanai zem slēpošanas tērpa, bet īpaši aukstā ziemā to var vilkt pat zem kleitas. Šis tērps palīdzēs uzturēt ķermeņa siltumu un pasargās no sala. Ja sals nekož, pietiks ar biezākām zeķubiksēm vai legingiem, kas sakombinēti ar džemperkleitām vai maxi jeb garajām kleitām, kas šoziem ir īpaši aktuālas. Šādā veidā arī ilgāk var valkāt plānās kleitas, apakšā velkot bītleni un biezās zeķubikses.

6. Uz kalna vai mežā - apģērbam un aksesuāriem ir nozīme

Ziemas prieku baudīšana nav iedomājama bez piemērota apģērba. Ūdens necaurlaidība un vēja pretestība ir būtiskākie faktori, kas jāņem vērā izvēloties kalna apģērbu. Anete uzsver, ka Tava labsajūta brīvā dabā būs lielā mērā atkarīga no pareizas vai nepareizas apģērba izvēles. Jo īstais apģērbs ziemā, brīvā dabā, ir neatsverams, lai būtu silti, apģērbs nelaistu cauri ūdeni un ļautu baudīt iecerēto aktivitāti. Mūsdienās ražotais sporta apģērbs ir ļoti pārdomāts - audums ir ūdens necaurlaidīgs, tam ir īpaša ventilācija, siltinājums un nodrošinājums pret sniega iekļūšanu zem tā. Un, kamēr uz kalna šis komplekts netiek izmantots, tas var būt noderīgs pastaigām mežā un dažādiem pārgājieniem. Izvēlies ultra košas, neona krāsas apģērbu, liec galvā adītu cepuri, cimdus un apjomīgu šalli. Kamēr kalna brilles gaida savu iznācienu, izvēlies saulesbrilles ar spoguļstikliem, un būsi trāpījusi desmitniekā.

Publicitātes foto

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija