9 kļūdas, kas tavu izskatu padara nevīžīgu un nekārtīgu

Mode un stils 6.oktobris 2021
 
pexels.com
Jūs varat uzvilkt pašu jaunāko un skaistāko apģērbu, taču apkārtējie to var nenovērtēt, ja neesat pievērusi uzmanību būtiskām detaļām, kas citu acīs jūs padara nevīžīgu. Uzziniet no kādām kļūdām vajadzētu izvairīties, lai nebojātu koptēlu!

pexels.com

1. Redzama krūštura lencīte

Šobrīt ļoti aktuālas ir braletas. Šis krūštura veids paredz to, ka tas ir citu skatieniem redzams. Tomēr ierastais, vienkāršais krūšturis tam nav paredzēts. Ja citu skatieniem pavīd, kāda krūštura daļa, piemēram, lencīte, tas liecina par nevīžīgu izskatu. Lai arī, cik skaisti jūs būtu apģērbusies, šāda lieki redzama detaļa sabojās koptēlu.

Padoms: lai neatgadītos šāda situācija, ieteicams izvēlēties jūsu izmēram atbilstošu krūšturi ar pieguļošām lencītēm, lai tās nenoslīdētu, vai nesāt tādu, kuram tās nav.

pexels.com

2. Dezodoranta traipi

Nereti dezodaranti atstāj grūti izmazgājamus vai pat neiespējami iztīrāmus traipus. Ja no apģērba nevar izmazgāt šādus traipus, lai arī cik iemīļots vai jauns tas būtu, tādas drēbes nevajadzētu vilkt. Otra būtiskā lieta, nepieciešams pievērst uzmanību apģērbam īsi pēc tā uzvilkšanas. Vai dezodarants nav atstājis pēkšņas baltas "pēdas", it īpaši tas ir attiecināms uz tumšas krāsas apģērbiem. Arī šādā gadījumā ieteicams pārvilkt apģērbu.

Padoms: ja dezodorants atstāj traipus uz apģērba, nepieciešams iegādāties citu, jaunu higiēnas produktu.

pexels.com

3. Pārāk garas piedurknes

Pārāk garas piedurknes, piemēram, džemperim var padarīt jūsu izskatu bērnišķīgu, neatbilstošu jūsu vecumam. Izvairieties no šādu apģērbu valkāšanas, jo tas radīs arī sliktu koptēlu. Šādus apģērbus droši var valkāt mājās, taču uz ielas tāda nedodieties.

Padoms: ja esat iegādājusies apģērbu, kura piedurknes jums ir par garu, atlociet tās. Tas koptēlu padarīs daudz tīkamāku. Otrs variants ir doties pie šuvējas un iegūt perfektu piedurkņu garumu.

pexels.com

4. Nepiemēroti apavi

Gandrīz ikkatrai ir gadījies iegādāties apavus, kuri izskatās ļoti labi, bet ir neērti. Komforts ir ļoti svarīga lieta. Ja jūs apavos nejutīsieties komfortabli, to pamanīs arī apkārtējie. Pārāk šauri, mazi vai lieli apavi neliks justies jums ērti, tas atpoguļosies arī jūsu gaitā. Tāpēc izvēloties jaunu apavu pāri, izvērtējiet vai tie jums der perfekti. Ne vienmēr to izskats ir primārā lieta!

Padoms: komforts vienmēr ir jāliek pirmajā vietā. Izvēloties apavus, kārtīgi apsveriet, vai tie jums der. Kā arī kādos laika apstākļos tos grasāties nēsāt. Laika apstākļiem neatbilstoši apavi var būt ne tikai neērti, bet arī sabojāt koptēlu.

pexels.com

5. Bikšu vai svārku josta

Nēsājot jostu, nepieciešams pievērst uzmanību vienai būtiskai lietai. Vai tā ir ievilkta visās bikšu, svārku cilpās. Ja tā nav un kāda ir izlaista, tas rada nevīžīgu izskatu. Pievērsiet tam uzmanību!

Padoms: pirms dodieties ārpus mājas, aplūkojiet sevi spogulī. Tā visvieglāk būs pamanīt detaļas, kuras citiem var krist acīs, piemēram, neievilkta josta bikšu, svārku cilpā.

pexels.com

6. Mati, blaugznas uz apģērba

Sausa galvas āda vai matu izkrišana, nav lietas par ko būtu jākaunas. Svarīgi ir pievērst uzmanību tam vai šīs blaugznas, vai izritušie mati nepaliek uz apģērba. Drēbes pie kurām ir "pielipušas" blaugznas, mati radīs nevīžīgu izskatu. Šādas lietas visbiežāk "krīt" citu cilvēku acīs.

Padoms: pēc matu ķemmēšanas pārbaudiet vai uz jūsu apģērba nav palikušas iepriekš minētās lietas. Lielisks palīgs šādā situācijā ir rullis pūku noņemšanai. Ja bieži saskaraties ar šādu problēmu, veikalos ir iespējams iegādāties pavisam maza izmēra ruļļus pūku noņemšanai. Iegādājoties tādu, turiet to somiņā un brīdī, kad nepieciešams, izmantojiet.

pexels.com

7. Kosmētikas traipi

Pēc dekoratīvās kosmētikas uzklāšanas bieži vien rodas problēma, kā uzvilkt apģērbu to nesasmērējot. Kosmētikas traipi uz apģērba radīs nekoptu, nevīžīgu tēlu. Ja sanāk nosmērēt apģērbu, necentieties traipus noslēpt, ātri izmazgāt vai izlikties, ka to nav. Labāk uzvelciet, ko citu, lai jūs izskatītos satriecoši un citiem nebūtu, kur piesieties.

Padoms: labs veids, kā nesasmērēt drēbes, pēc kosmētikas uzklāšanas ir šāds - uzlieciet dvieli vai kādu citu audumu uz sejas un velciet apģērbu. Tādējādi, ja sanāks, ko nosmērēt, tad tas būs tikai dvielis. Drēbes būs tīras!

pexels.com

8. Nekoptas pēdas

Netīras, nekoptas, sausas pēdas var radīt sliktu koptēlu. Šādā situācijā jūs radat par sevi ne tik labu iespaidu. Tikpat svarīgi, cik rūpēties, piemēram, par sejas ādu, matiem, ir arī parūpēties par pēdām. It īpaši vasaras sezonā, kad tiek valkāti vaļēji apavi.

Padoms: vismaz divas reizes nedēļā skrubējiet savas pēdas. Katru vakaru uzklājiet mitrinošu krēmu. Šīs procedūras palīdzēs pēdām izskatīties labāk, tās vairs nebūs sausas un nebūs redzamas atmirušās ādas šūnas.

pexels.com

9. Matu gumija

Brīžos, kad matu gumija nav nepieciešama, vai zināms, ka to vajadzēs vēlāk dienas gaitā, to mēdzam uzlikt uz rokas, kā rokassprādzi. Tas nav nekas slikts, tomēr ir būtiskas lietas, kuras vajadzētu ievērot, lai šāda matu gumija neradītu par jums nevīžīgas personas iespaidu. Svarīgi ir uz rokas nelikt vecu, izstaipījušos gumiju, šādu matu gumiju labāk turēt somiņā. Otra būtiskā lieta ir, ja nēsājat matu gumiju uz rokas, pārliecinieties, ka uz tās nav pieķērušies mati!

Padoms: labāk ieteicams vienmēr matu gumiju ielikt somiņā, kabatā, nevis turēt uz rokas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?1

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Viss,jau sen zinams...neka jauna. Un,katru defektu,var parverst par efektu.

6.oktobris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija