5 neparasti veidi, kā likt matiem augt ātrāk

Mode un stils 10.februāris
 
unsplash.com
Teju katra sieviete vēlas, lai viņai būtu gari un skaisti mati. Veikalos pieejams plašs klāsts dažādu matu kopšanas līdzekļu, kas sola visvisādus brīnumus. Izrādās, ka, lai veicinātu matu augšanu, var piekopt arī dažādus neparastus un interesantus "rituālus".

unsplash.com

1. Pievienojiet šampūnam klāt sāli

Lai iegūtu savu sapņu matu sakārtojumu, pirmais, kam nepieciešams pievērst uzmanību, ir galvas āda. Izrādās, ka sāls, tieši epsom sāls, pievienošana šampūnam var piešķirt matiem apjomu un tas palīdzēs samazināt to taukošanos. Epsom sāls ir bagāts ar magniju, tāpēc to ieteicams pievienot klāt šampūnam, jo magnijs stiprinās matu saknes.

unsplash.com

2. Nēsājiet cepuri

Pārmērīgi ilga atrašanās saulē ne tikai ir kaitīga mūsu ādai, bet arī matiem. Ilgstoša atrašanās tiešos saules staros padara tos sausus un izmaina to struktūru, mati var kļūt vājāki. Svarīgi ir ierobežot tiešos saules staros pavadīto laiku un nēsāt cepures. Tā jūs varēsiet pasargāt matus no kaitīgajiem UV stariem, kā rezultātā mati būs veselīgāki un labāk augs.

unsplash.com

3. Nē, matu fēnam!

Fēns ir lieliska lieta, kuru izmantot, lai ātri izžāvētu matus. Tomēr ar to nevajadzētu aizrauties. Pārāk bieži izmantojot matu fēnu, pateicoties karstajam gaisam, tie kļūs vājāki. Karstā gaisa ietekmē jūsu mati zaudē mitrumu. Sausi mati viegli lūzt!

unsplash.com

4. Zīda spilvendrāni

Vai esat kādreiz aizdomājusies par to, ka jūsu spilvendrāna var ietekmēt matu augšanas procesu? Visticamākais, ka nē. Bet izrādās, ka tā ir. Guļot uz kokvilnas spilvendrāniem, kustību laikā var rasties berze, kā rezultātā jūsu mati var kļūt vājāki un sausāki. Zīds ir daudz maigāks un gludāks materiāls. Guļot uz zīda spilvendrāniem un nakts laikā grozoties, mati netiks pakļauti nevēlamajai berzei.

unsplash.com

5. Galvu otrādāk!

Pavisam neparasta metode, kā veicināt matu augšanu, ir gulēšana ar galvu uz leju. Tādējādi tiek palielināta asins plūsma galvā, kas var veicināt matu augšanu. Lai arī nav vekti pētījumi par šo metodi, tomēr cilvēki, kas ko tādu ir izmēģinājuši, atzīst, ka tas strādā. Pēc galvas turēšanas otrādāk ieteicams veikt galvas ādas masāžu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija