5 interesanti fakti par apģērbu detaļām

Mode un stils 27.aprīlis 2023
 
pexels.com
Vai esat kādreiz aizdomājies, kāpēc sporta džemperiem priekšpusē ir trīsstūris vai uz vīriešu kreklu aizmugures ir cilpiņa? Izrādās, ka šādas detaļas nav pievienotas apģērbiem nejauši, bet tām ir praktiska nozīme!

pexels.com

1. Trīsstūris uz sporta džemperiem un T-krekliem

Visiem klasiskajiem sporta krekliem vai džemperiem pie apkakles ir neliels trīsstūris. Izrādās, ka tas nav tikai stila elements, bet gan tam ir pavisam praktiska nozīme. Šis trīsstūris pievienots apģērbam, lai uzsūktu sviedrus un neļautu apkaklei tik ātri izstaipīties.

pexels.com

2. Pogas uz ādas jaku pleciem

Pogas, kas visbiežāk ir sastopamas uz ādas jaku pleciem, ir ne tikai stila elements, bet tām ir arī praktisks pielietojums. Šīs pogas un tām klāt pievienotā cilpa palīdz somām neslīdēt nost no pleca.

pexels.com

3. Cipla kreklu aizmugurē

Bieži vien vīriešu kreklu aizmugurē jeb uz muguras ir piešūta klāt cilpiņa. Izrādās, ka pie tā ir vainojami jūrnieki. Pateicoties tam, ka jūrniekiem uz kuģa nav daudz vietas, kur uzglabāt drēbes, šādas cilpas pie krekliem tika piešūtas, lai tos vieglāk būtu pakarināt.

pexels.com

4. Kreklu pogas

Vai esat pamanījusi, ka vīriešu krekliem augšējais pogas caurums ir nevis vertikāli novietos, kā visā pārējā kreklā, bet gan horizontāli? Tas tā ir, lai uzsienot kaklasaiti poga neatvērtos.

pexels.com

5. Mēteļu josta

Mūsdienās mēteļu jostas tiek izmantotas kā dekoratīvs aksesuārs. Tomēr reiz tās tika sietas apkārt mēteļiem, lai padarītu siluetu slaidāku.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija