Latvijas iedzīvotāja sašutusi par bērnu grāmatā ieraudzīto

tautaruna.lv 26.decembris 2020, 12:44
 
Privātais arhīvs/skaties.lv
Kāda Latvijas iedzīvotāja vērsusies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), neslēpjot sašutumu par ieraudzīto bērnu grāmatā "Laiks iet gulēt".
Kā raksta sieviete, grāmatā ir stāsts par meiteni ar diviem tētiem.

“T/C “Alfas” grāmatnīcā “Jānis Roze” nopirku grāmatiņu bērniem “Laiks gulēt iet”.Esmu nepatīkami pārsteigta, grāmatā ir stāsts par meiteni ar diviem tētiem. Manuprāt, absurds, kaut ko tādu tirgot!” viņa raksta.

Tikmēr komentāros cilvēki raksta, ka, nopērkot šo grāmatu un ieraugot tās saturu, to izmetuši ārā.

Vēl kāds raksta, ka arī citās bērniem domātās grāmatās aprakstītas absurdas situācijas.

"Ceru, ka šī grāmata nav skolas programmā, man pietiek no uzdota mājas darba, kur vajadzēja lasīt stāstu "Mistkastes bērns", kur māte piedzemdēja un izmeta bērnu mistkastē. Ko bērniem ieliek galvās no mazotnes?????" teikts kādā komentārā.

Retu reizi kāds norāda, ka grāmatā nekā slikta nav.

"Ak, nē! Bērns uzzinās, ka pasaulē ir dažādas ģimenes! Un ka citur ir normāli mīlēt jebkuru cilvēku, neatkarīgi no dzimuma. Ko nu tagad darīsim?
Manuprāt, vislielākā sāpe bērnam būs uzzināt, ka Latvijas tumšoņi vēl joprojām liedz cilvēkam mīlestības brīvību un uzskata, ka viņiem ir tiesības jaukties citu cilvēku visprivātākajā dzīvē," teikts komentārā.

Tikmēr, kā tika vēstīts oktobra nogalē, Saeima noraidījusi vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju parakstītu iniciatīvu par viendzimuma partneru reģistrēšanu.

Politiķe Marija Golubeva (AP) uzvēra, ka Latvija ir viena no pēdējām Eiropas valstīm, kur nevar reģistrēt kopdzīvi, taču šādu cilvēku vēlme ir jāņem vērā, par ko liecina arī "Manabalss.lv" iniciatīva. Viņa uzsvēra, ka juristi ir pierādījuši, ka apgalvojums, ka visus jautājumus attiecībā uz kopdzīvi var atrisināt pie notāra, nav taisnība. Viņa arī brīdināja, ka, ja Saeima noraidīs šo iniciatīvu, rindā stāv jau nākamā iniciatīva, kur savākti vairāk nekā 10 000 parakstu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas