Esi orģināls - iesaiņo dāvanas kā neviens!

Pats savām rokām 29.decembris 2018
 
Pixabay
“Kuram gan nepatīk saņemt dāvanas! Tikpat svarīgs ir arī dāvināšanas prieks, redzot, ka izdevies “trāpīt desmitniekā” un pasniegt otram kaut ko ļoti kārotu un skaistu. Taču tajā brīdī, kad dāvana izsaiņota, ietinamais materiāls visbiežāk kļūst par atkritumiem,” atzīst Latvijas Zaļā Punkta direktors Kaspars Zakulis, un viņam nevar nepiekrist. Bieži vien pavadām ilgas stundas, mērot, līmējot un griežot, lai pareizāk un skaistāk iesaiņotu dāvanu, kas jau pavisam drīz tiks nolikta zem Ziemassvētku eglītes. Taču, ietinamā papīra mūžs ir īss un izsaiņošanas prieks parasti ilgst vien dažas sekundes. Puff.... Viens mirklis.... un papīri jau mētājas uz grīdas....

Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju dāvanu iesaiņošanai izvēlas dāvanu papīru un papīra dāvanu maisiņus. Ievērojami mazāk ir tādu, kas dāvanas ievieto kartona kastītēs, auduma maisiņos. Un tikai retais iesaiņošanas jautājumam pieiet tik pat radoši kā pašas dāvanas meklēšanai, izdomājot oriģinālus un sirsnīgus veidus kā saviem tuviniekiem pasniegt jaukas veltes.

Portāls LifeHacks.lv šogad cer jūs pamudināt uz lielām lietām, iesakot dažas radošas idejas tam, lai pats dāvanas iesaiņojums pārvēršas par dāvanu, ko nevis izmest atkritumos, bet lietot un priecāties. Tā, piemēram, ja esat izlēmis kādam dāvināt dušas želeju vai ķermeņa krēmu, iesaiņojiet to dvielī! Ja vēlaties uzdāvināt teātra somiņu, to var eleganti ietīt zīda šallē. Par galda piederumu iesaiņojumu var kalpot galdauts, bet cimdiem piedienīga būs šalle. Un kur, nu, vēl daudzie varianti tam, kā dāvanas iesaiņojumu pagatavot pašam! Iedvesmojieties un, lai skaista gada nogale!

1.

RADI DIZAINU PATS!

Ja veikalos atrodamo dāvanu iesaiņošanas papīra, maisiņu vai kārbiņu dizains nav pa tavam prātam vai vēlies, lai tava sarūpētā manta izceļas arī uz pārējo fona, izrotā savu dāvanu pats! Lai saņēmējam pārsteigumu rada jau dāvanas iesaiņojums!

Paper+Cup

Ietin dāvanu kārbiņas zīdpapīrā un tās kļūst par tavu mākslinieka audeklu!

  • Piemēram, datorā sagatavo klipkopas, kuras vēlies, lai rotā tavu dāvanu, kā arī nepieciešamo lielumu.
  • Izprintē un izgriez tās!
  • Novieto izgrieztās klipkopas vai fotogrāfijas uz dāvanu iesaiņojuma un pārklāj ar caurspīdīgu celofāna kārtiņu. Gatavs! Ne vien dāvana, bet arī tās iesaiņojums kļuvis personīgāks!

findingHOME

Ja vēlies vairāk nodarbināt prātu un pirkstus, radi iesaiņojuma dizainu ar dabas un sadzīves materiāliem!

  • No koka ripiņām salīmē sniegavīru
  • Nedrīkst aizmirst cepuri un šalli - to izgriez no filca materiāla!
  • Detaļām izmanto dabas materiālus - zariņus un skujas

Pinterest

Kad gatavo svētku gardumus, padomā - varbūt tie noderēs dāvanu dekoram!

  • Cepot piparkūkas, izurbini tajās caurumiņus, lai varētu izvilkt cauri lentīti un piestiprināt pie dāvanas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija