Nepieciešams:
- Lavanda (tai jābūt uzplaukušai, bet tā nedrīkst vēl būt sausa, ziediem jābūt intensīvi lillā krāsā)
- Saulespuķu eļļa
- Burciņa
- Tumša pudele
- Šķēres
Kadrs no video /
Pagatavošana:
1. Lavandu uz dažām stundām kaltē saulē. Tā eļļā nebūs ūdeņaina, nezaudējot smaržu.
2. Ar škērēm nogriež lavandas kātiņus tieši pie zieda vai ar pirkstiem notraus ziedus no kāta. Tādejādi lavanadas eļļai klāt nebūs zāles smaržas.
3. Ziedus saber burciņā, taču tā, lai tie nebūtu pārāk pieblīvēti.
4. Burciņu ar lavandas ziediem piepilda ar saulespuķu eļļu. Eļļu lej tā, lai būtu vieta gaisa burbuļiem.
5. Burciņai uzliek vāku un uz 2 līdz 3 nedēļām atstāj tiešos saules staros. Sākumā katru dienu, bet pēc tam ik pēc dažām dienām, noņem burciņai vāku.
Ja negribas tik ilgi gaidīt, burciņu var stundu vai divas sildīt uz plīts, neļaujot eļļai vārīties.
6. Visbeidzot eļļu ielej trumšā pudelē un turi vēsā, tumšā vietā. Eļļas aromāts kļūst izteiktāks pēc pāris nedēļām. Izveido eļļai marķējumu ar gadu, kad tā radīta. Eļļu vislabāk izmantot gada laikā, lai tā nezaudē savu aromātiskumu.
Komentē