4 iedvesmojošas idejas atstarotājiem tumšajos rudens vakaros

Pats savām rokām 23.septembris 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Pamazām dienas sāk kļūt īsākas un naktis paliek garākas. Tumšais laiks veic savas korekcijas arī mūsu ikdienā - pasliktinās redzamība uz ceļiem. Savai drošībai ieteicams izmantot atstarotājus un jo lielāks būs atstarojošais laukums uz apģērba, apaviem vai somas, jo labāk.

Tomēr ne visiem pie sirds iet veikalos nopērkamie vai uzņēmumiem izgatavotie prezentācijas materiālu atstarotāji. Lai gan arī apģērbu un citu preču ražotāji arvien vairāk meklē risinājums, kā apvienot skaistumu ar lietderību, cenšoties eleganti integrēt astarojošus elementus savā produkcijā, šādas mantas parasti nav lēts prieks.

Lai atstarotājs sagādātu prieku, piedāvājam četras iedvesmojošas idejas, kā iespējams paša spēkiem radīt tieši tādu atstarotāju, kādu sirds vēlas.

1.Atstarojoši cimdi, šalles, cepures - dzija vai diegs ar atstarotāju

Veikalos ir nopērkamas dzijas ar atstarotāju, kas maksā sākot no 4 eiro. Tad nu vienīgais, kas nepieciešams ir adītprasme. Lai top cimdi, cepures, šalles vai pat vestes un zeķes, kas palīdzēs tumšajos rudens vakaros kļūt pamanāmam.

Ja ar adīšanu nesokas, no šādas dzijas var mēģināt arī ko sapīt un piestiprināt pie apģērba. Labs variants ir arī dzijas pušķīši, kurus var radīt, aptinot ap pirkstiem dziju un tad to vidū stingri sasienot. Visbeidzot gar malām dziju pārgriež. Pušķīšus pēc tam var piesiet kapuču auklu galos vai piestiprināt pie jakas kā piespraudi.

Zemāk redzamajā video detalizētāk parādīts, kā izveidot dzijas pušķīšus.

Jāteic, ka atstarojoši diegi ir nedaudz dārgāki (aptuveni 6-7 eiro gabalā).

2. Apaviem, somām, apģērbam - atstarojošs aerosols

Veikalos pieejami arī aerosoli ar gaismas atstarojošu efektu. To cena gan ir ievērojami augstāka un, saskaņā ar interneta veikalu "Latvian crafts", tie maksā aptuveni 25 eiro. Interesanti, ka šāds aerosols radīts arī lietošanai uz dzīvnieku spalvas, kas nozīmē, ka tumšā vakarā, dodoties pastaigā ar savu mīluli, iespējams mājdzīvnieku padarīt labāk saredzamu autovadītājiem.

Aerosols ir caurspīdīgs un ar gaismas atstarojošu efektu, kas nozīmē, ka ar to droši vari appūst savu apģērbu, apavus vai somu un nebaidīties, ka tie tiks bojāti. Tomēr jāatceras, ka aerosola efekts var saglabāties līdz nedēļai vai līdz mazgāšanai. Tas ir jālieto uz sausām virsmām, bet lietus to nevar nomazgāt. Ražotāji iesaka, lai nodrošinātu efektivitāti, ieteicams uzsmidzināt vēl nedaudz aerosola, ejot ārā, un regulāri pārbaudīt efektu. Aerosols vislabāk darbojas uz dabīgiem materiāliem, tādām struktūrām kā flīss, kokvilna un vilna.

3. Atstarojoša lenta

Atstarojoša lenta ir viens no lētākajiem risinājumiem, kas izmaksās nedaudz virs viena eiro. Ar atstarojošo lentu iespējams nošūt apģērbu, vai to izmantot aksesuāra - atstarojošas piespraudes, auskaru vai piekariņa - pagatavošanai.

Interneta veikali piedāvā arī jau apdrukātas lentas, taču jārēķinās, ka tad to cena ir ievērojami augstāka (kā novēroja Liefehacks, tie var būt pat 10 eiro).

4. Atstarojoša, izšūta aplikācija

Šādas aplikācijas iespējams iegādāties interneta veikalos vai šūšanas un hobiju veikalos. Aplikāciju tad var viegli pievienot pie apģērba vai somas. Šādu aplikāciju Lifehacks atrada "Latvian Crafts" piedāvājumā, kas maksā sākot no 3, 65 eiro.

Atstarojošu aplikāciju var piestiprināt pie auduma ar gludekli, vai vienkārši piešujot. Aplikācijai noplēš aizsargplēvi un piestirpina pie vajadzīgās virsmas, tad pārklāj ar audumu un tur zem karsta gludekļa 20 - 30 sekundes, no abām atstarotāja pusēm. Mazgāt 30 grādos.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija