Kā vecās zeķes pārvērst jaunā paklājā

Pats savām rokām 9.oktobris 2019
 
pixabay
Kuram gan mājās nav zeķu čupiņa no "vientuļajām" zeķēm, kas pēc mazgāšanas nav spējušas atrast savu pāri vai caurajām zeķēm, kuras "kaut kad tiks sašūtas"? Tomēr nevajag uzreiz atbrīvoties arī no šādām zeķēm, tās iespējams pārvērst praktiskā paklājā.

Šāda paklāja radīšana būtībā sastāv no trim lieliem posmiem - zeķu sagriešanas, mezglošanas un samezgloto posmu sašūšanas.

Paklāja radīšanai izmanto parastās kapzeķes. Zeķu krāsai būtībā nav nozīmes - jo raibākas zeķes, jo interesantāks būs gala rezultāts.

Vajadzēs:

  • vecas zeķes
  • šķēres
  • diegu un adatu

1. solis - zeķu sagriešana

Ņem vecās zeķes un sagriez tās strēmelēs (tā, lai tās saglabā savu apļa formu). Sāc griezt strēmeles horizontāli no gumijas daļas uz leju pa stulmu un turpini tāpat zeķes pēdas daļā līdz pat purngalam. Strēmeles centies griezt vienāda biezuma, bet papēža, purngala un gumijas daļas met ārā. Tā izdari ar visām zeķēm.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. solis - mezglošana

Ņem vienu sagriezto strēmeli un apliec divreiz ap rādītājpirkstu un vidējo pirkstu, lai tā veidotu tādu kā astotnieku (skat. attēlā zilo strēmeli). Tad ņem otru strēmeli un apliec dubultā ap otras rokas pirkstiem, bet šoreiz neveido astotnieku (skat. attēlā melno strēmeli).

Ekrānuzņēmums no YouTube

Melno strēmeli novieto uz otras rokas virs zilās strēmeles.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Zilo strēmeli pārvelc pāri melnajai strēmelei, to pārliekot pāri abiem pirkstiem. Tagad uz rokas pirkstiem jāpaliek melnajai strēmelei, bet zilā vienkārši "karājas" tajā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad ņem nākamo strēmeli un rīkojies tieši tāpat kā iepriekš ar melno strēmeli, šoreiz tai pārvelkot pāri melno strēmeli. jaunā strēmele paliks uz pirkstiem, tāpat kā iepriekš palika melnā strēmele. Ņem jaunu strēmeli un atkārto šo procesu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Šādā veidā turpini veidot mezglotu pīni no visām sagriezto zeķu strēmelēm.

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. solis - tepiķa sašūšana

Kad izveidota vēlamā garuma pīne, tās galu vienkārši nosien ar mezglu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad izkārto pīni tādā formā, kādā vēlies savu paklāju. Pīni vari saritināt aplī vai izkārtot taisnstūra formā. Ņem talkā diegu un adatu, lai sašūtu savā starpā pīnes daļas.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

Rezultāts

Šādi ir salīdzinoši vienkārši un ātri iespējams sagādāt sev jaunu paklājiņu, piemēram, vannas istabai un pie reizes lietderīgi atbrīvoties no nevajadzīgajām zeķēm.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Avots

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija