Ko iesākt ar lietotām svecēm? Radošas idejas sveču otrajai dzīvei

Pats savām rokām 11.oktobris 2019
 
pixabay.com
Baiba Puriņa
 
Sveces rudenī ir neatņemama sastāvdaļa tumšo vakaru kliedēšanai un omulības radīšanai telpās. Taču, ko iesākt ar jau lietotajām svecēm un to atlikumiem? Iesakām dažas radošas idejas, kas nodarbinās garajos rudens vakaros un ļaus svecēm iegūt "otru iespēju".

1. Vaska ietvari svecēm

Lietotu sveci vari izmantot jauna svečtura radīšanai.

Uz parastas rīves bļodiņā sarīvē sveci. Tad sarīvēto vasku liec vārīties uz mazas uguns, līdz tas ir pilnībā izkusis. Piepildi balonu ar ūdeni un iemērc līdz pusei šķidrajā vaskā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ļauj vaskam atdzist un sacietēt. Tad pārgriez balonu un izlej no tā šķidrumu. Balona daļiņas atdali no vaska. Rezultātā iegūsi skaistus vaska svečturus, kuros ievietot tējas sveces.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. Jaunas dekoratīvās sveces

Šādu dekoratīvo sveču radīšanai vajadzēs tikai lietotas sveces, stikla tējas krūzi un dakti.

Sveci izkausē katliņā uz mazas uguns. Ielej izkusušo vasku stikla krūzē un ļauj tam atdzists. Tad ar irbulīti izdur caurumu vaskā, kur ievietot dakti.

Lai izveidotu dekoratīvo "putu bumbu", izkausē traukā vasku un ļauj tam piecas minūtes atdzist. Tad ar dakšu samaisi mīksto vasku līdz tas pārvēršas grubuļainā masā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Lai masa iegūtu vēlamāku formu, ieteicams izmantot saldējuma karoti. Šādu vaska bumbu novieto uz šķīvja un ar irbulīti izurb tai centrā caurumu. Tad vasku novieto uz iepriekš izveidotās sveces stikla krūzē, caur curumu izvelkot dakti. Rezultātā iegūsi skaistas dekoratīvās sveces, ar kurām papildināt istabas iekārtojumu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija