Izgatavo kustīgu pūķa masku un pārsteidz citus Halovīnā

Pats savām rokām 24.oktobris 2019
 

2 / 2

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. etaps- griešana

Ņem asu papīra nazi un izgriez iezīmētās kontūras. Atloki pūķa "ūsas", "nāsis" un apakšējo daļu blakus "mutei".

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. etaps - papildus detaļas

Ņem kartona loksni un uz tās uzzīmē "pūķa acis", "zobus" un "ūsas". Ņem vērā, ka šīs daļas būs jāpielīmē izveidotajai maskai, tāpēc zīmē tās pietiekami lielas un lejas daļā atstāj vietu to pielīmēšanai. Acis iezīmē ar melnu marķieri, lai tās būtu labi redzamas.

Noteikti iezīmē arī divas taisnstūra svītras (skat. zemāk attēlā labās puses augšpusē). Īsākā palīdzēs aizlīmēt kartona kastes savienojuma vietu zem mutes, bet garākā kalpos kā "rokturis", lai noturētu masku.

Tad visas daļas izgriez.

Ekrānuzņēmums no YouTube

4. etaps - līmēšana

Jaunizgrieztās daļas ar līmi pielīmē izveidotajai kartona maskai. Ieteikums- lai, piemēram, acis turētos stingrāk, piestiprini tās arī ar līmlenti.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad "pūķa mutē" - gan augšpusē, gan apakšā - salīmē izgrieztos "zobus". Abos mutes sānos pielīmē "ūsas" un, lai tās labāk turētos, piestiprini tās ar līmlentu. Visbeidzot, "mutes" daļas apakšā kastes aizdarei pielīmē īsāko kartona loksni. Garāko loksni, to ieliecot, lai izveidotos tāds kā "rokturis", pielīmē horizontāli netālu no vietas, kur salīmētas abas kastes.

Ekrānuzņēmums no YouTube

5. etaps - krāsošana

Laiks atdzīvināt kartona "pūķi" ar krāsu palīdzību. Lielo laukumu krāsošanai izmanto platu otu, bet sīkākām detaļām - smalku.

Ekrānuzņēmums no YouTube

No kartona kastēm līdzīgā veidā vari izgatavot arī cita veida maskas, piemēram, "Helovīna" ķirbja galvu, vampīru vai pat Frankenšteina briesmoni. Atliek vien dot vaļu fantāzijai.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija